Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύρτσος: Κίνδυνος για την Ευρωζώνη τυχόν απόσχιση της Καταλονίας

Κύρτσος: Κίνδυνος για την Ευρωζώνη τυχόν απόσχιση της Καταλονίας
Θα ξεσπάσει κρίση στην Ισπανία, θα ακολουθήσει η Ιταλία τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Την θέση ότι τυχόν απόσχιση της Καταλονίας από την Ισπανία θα αποτελέσει κίνδυνο για την Ευρωζώνη διατύπωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Κύρτσος.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο 24/7 ο κ.Κύρτσος υποστήριξε ότι «εάν δεν ελέγξει την κατάσταση ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Mariano Rajoy θα ξεσπάσει κρίση στη χώρα, στη συνέχεια θα υπάρξει κρίση στην Ιταλία και θα δημιουργηθεί πρόβλημα γενικά στην Ευρωζώνη».
«Με μια τέτοια εξέλιξη θα πέσει στο κενό κάθε προσπάθεια σταθεροποίησης.
Η Ελλάδα πρέπει να στηρίξει την Ισπανία γιατί όπως έχουμε εμείς ανάγκη τη στήριξή της και τις υπογραφές της, έχουν και εκείνοι τη δική μας» υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ισπανού πρέσβη, ο οποίος υποστήριξε ότι η ΝΔ στήριξε ανοιχτά τον Rajoy σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Κύρτσος είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν διαφοροποιήθηκε από τη στάση της ΕΕ, τονίζοντας ότι «ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου και άλλοι «λούζουν» από το πρωί έως το βράδυ τον Rajoy» με αποτέλεσμα να επηρεαστεί ο Ισπανός πρέσβης.
Ερωτηθείς για το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που εμπλέκει τον γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη σε συνομιλίες με πρόσωπα που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε εγκληματικά κυκλώματα, ο κ.Κύρτσος είπε ότι διάβασε το ρεπορτάζ χωρίς να βγάλει συμπέρασμα, υπογραμμίζοντας ότι θα υπάρξουν απαντήσεις και ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα είναι βραχίονας του Μαξίμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης