Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Το κοινωνικό μέρισμα να πάει στη μείωση του ΕΝΦΙΑ

Χατζηδάκης: Το κοινωνικό μέρισμα να πάει στη μείωση του ΕΝΦΙΑ
Η πραγματικότητα εκδικείται την κυβέρνηση κάθε ημέρα τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ
Μέρος από το κοινωνικό μέρισμα που θα προκύψει από το υπερπλεόνασμα του πρωτογενούς πλεονάσματος να πάει στη μείωση του ΕΝΦΙΑ υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να τοποθετηθεί επί της εν λόγω πρότασης.
Ερωτηθείς για τη στάση που θα τηρήσει η ΝΔ αναφορικά με τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, ο κ.Χαζηδάκης υποστήριξε πως αυτή θα εξαρτηθεί από τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.
«Πέρυσι ψηφίσαμε "παρών" γιατί δεν είχε υπάρξει προσυμφωνία.
Δεν το κάναμε αυτό για να είμαστε τα "καλά παιδιά", ενώ οι άλλοι να είναι οι "λεβέντες", αλλά γιατί μετά από αυτή τη "λεβέντικη" συμπεριφορά της κυβέρνησης ακολούθησε το τέταρτο μνημόνιο, διερράγησαν οι σχέσεις με τους δανειστές και τελικά η κυβέρνηση πήγε... για μαλλί και βγήκαμε όλοι κουρεμένοι, με τα μέτρα που ήλθαν για το αφορολόγητο και τις συντάξεις, τα οποία ψηφίστηκαν τον περασμένο Μάιο- Ιούνιο.
Τώρα ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει συμφωνημένα» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Χατζηδάκης.
«Προτού καταλήξει η κυβέρνηση σε μία συμφωνία, εμείς βγαίνουμε και λέμε ποιες είναι οι δικές μας προτεραιότητες.
Έχουμε πει ότι το κοινωνικό μέρισμα θα πρέπει, αν υπάρχει - που υπάρχει λόγω της υπερφορολόγησης και λόγω της καθυστέρησης 250.000 συντάξεων - θα πρέπει να αφορά τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, έτσι ώστε να φανεί κάτι στις τσέπες αυτών που υπερφορολογούνται, να επιστραφεί κάτι από το κράτος μετά από την υπερφορολόγηση και θα πρέπει στον κοινωνικό τομέα να δοθεί προτεραιότητα στους μακροχρόνια ανέργους» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος κρατά μικρό καλάθι και για τα αποτελέσματα των έως σήμερα διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές όσον αφορά τη γ’ αξιολόγηση.
«Αυτή η κυβέρνηση στο τέλος, όπως έκανε και στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις, θα πανηγυρίσει, ότι είχε πολύ μεγάλες επιτυχίες και ότι έβαλε 10 γκολ στην τρόικα.
Όμως είναι βέβαιο ότι μετά και από αυτή τη διαπραγμάτευση τα προβλήματα θα παραμείνουν.
Η πραγματικότητα εκδικείται την κυβέρνηση κάθε μέρα και για αυτόν τον λόγο η ΝΔ προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα» είπε ο κ.Χατζηδάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης