Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Είμαστε σε φάση διαπραγμάτευσης για τα F16 – Δεν έχουμε υπογράψει τίποτα

Καμμένος: Είμαστε σε φάση διαπραγμάτευσης για τα F16 – Δεν έχουμε υπογράψει τίποτα
Η όποια συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή υποστήριξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Την θέση ότι η κυβέρνηση είναι ακόμα σε φάση διαπραγμάτευσης για την αναβάθμιση των F16 διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος.
«Είμαστε σε φάση διαπραγμάτευσης.
Ούτε έχουμε υπογράψει τίποτα ούτε έχει προχωρήσει καμία ασυμφωνία, η οποία έτσι κι αλλιώς θα περάσει από τη Βουλή» λέει μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών ο κ.Καμμένος.
«Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε θέσει μια οικονομική «οροφή» βάσει του προϋπολογισμού και των δυνατοτήτων μας: να αποπληρώσουμε σε 10 με 15 χρόνια ένα ποσό που δεν θα υπερβαίνει τα 1,1 δις ευρώ» τόνισε ο κ.Καμμένος, επισημαίνοντας ότι «θα διεκδικήσουμε, λόγω της ιδιαίτερα σημαντικής γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας και της στρατιωτικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ και με τρίτες χώρες όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος η Ιορδανία, τη δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω προγραμμάτων στρατιωτικής βοήθειας».
«Όλα αυτά θα γίνουν μέσα από τις διαδικασίες για διακρατική συμφωνία, με αποκλεισμό των ενδιάμεσων» είπε ο κ.Καμμένος, τονίζοντας ότι «εάν υπάρχουν αντισταθμιστικά ωφελήματα θα υπάρξουν μόνο και μόνο για συγκεκριμένες ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης