Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Δεν υπάρχει συμφωνία για τα F16 - Δεν θα ξεπεράσει το 1,1 δισ. δολ.

Καμμένος: Δεν υπάρχει συμφωνία για τα F16 - Δεν θα ξεπεράσει το 1,1 δισ. δολ.
«Θα σας πω ότι ακόμη και η εταιρεία που κάνει την αναβάθμιση των F-16 δεν είναι δεδομένη!» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε σήμερα από το βήμα της Βουλής ότι «δεν υπάρχει συμφωνία για τα F-16».
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε ότι το κόστος για την ανακατασκευή των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας δεν θα ξεπεράσει το 1,1 δισ. δολάρια, επιβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από τους Αμερικανούς αντισταθμιστικά αλλά την ίδια στιγμή άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υλοποιηθούν τελικά offsets, αν -όπως είπε- το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κρίνει ότι δεν συμφέρει.
«Θα σας πω ότι ακόμη και η εταιρεία που κάνει την αναβάθμιση των F-16 δεν είναι δεδομένη!
Αυτό θα το επιλέξουν οι Αμερικανοί, μπορεί να επιλέξουν ότι είναι η... Boeing» είπε ο κ. Καμμένος.
«Δεν υπάρχει συμφωνία, υπάρχει ένα Letter of Request» είπε ο κ. Καμμένος για την ανακατασκευή των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας στην έκδοση «V», ενώ πρόσθεσε «αναμένουμε την απάντηση των Αμερικανών.
Για να πάρουν την έγκριση από το Κογκρέσο είπαν ότι για την αναβάθμιση 123 ελληνικών F-16, δηλαδή και της έκδοσης Block 30, Block 50, Block 52 plus θα χρειαστούν 2,4 δισ. δολάρια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης