Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαχριστόπουλος: Έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό το ν/σ για την αλλαγή φύλου

Παπαχριστόπουλος: Έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό το ν/σ για την αλλαγή φύλου
Κατώτερη του θεσμικού του ρόλου η τοποθέτηση του Κ. Μητσοτάκη είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ
Την θέση ότι το νομοσχέδιο που αφορά την αλλαγή φύλου έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό διατύπωσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος.
«Σας λέω ευθέως ότι κάποιοι αγωνιστήκαμε, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, όλοι ψήφισαν «όχι», εγώ ψήφισα «παρών».
Μέσα μου πίστευα, πιστεύω και θα συνεχίζω να πιστεύω, ότι αυτό έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό», είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Παπαχριστόπουλος.
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι ήταν αρνητικός η αλλαγή να μπορεί να γίνει από το 15ο έτος, καθώς στα 15 υπάρχουν δυο προϋποθέσεις πολύ σημαντικές.
«Η συναίνεση του γονέα και ψυχιατρική γνωμάτευση, ενώ σε μόλις δυο χρόνια μετά μπορεί να το αποφασίσει, όπως είπε μόνος του ο πολίτης» τόνισε ο κ.Παπαχριστόπουλος, επισημαίνοντας ότι «αγωνίστηκα να μην ανήκω στους 148 που ψήφισαν «όχι» δεν προστέθηκε το «παρών» στις αρνητικές ψήφους».
«Είναι μια κατάκτηση των ΑΝΕΛ ότι ψηφίζουμε κατά συνείδηση» είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις της ιεραρχίας υποστήριξε ότι «η Χριστιανική θρησκεία, είναι αγαπάτε αλλήλους» ενώ σημείωσε ότι αντιδράσεις υπήρξαν από μερικούς ακραίους ιεράρχες που δεν απηχούν την άποψη της εκκλησίας.
Όσον αφορά τη στάση της ΝΔ, ο κ.Παπαχριστόπουλος τόνισε ότι η τοποθέτησή του Κ. Μητσοτάκη χθες στην Βουλή ήταν κατώτερη του θεσμικού του ρόλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης