Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Ψηφίζουμε το ν/σ για την ταυτότητα φύλου και το ηλικιακό όριο των 15

Θεοδωράκης: Ψηφίζουμε το ν/σ για την ταυτότητα φύλου και το ηλικιακό όριο των 15
Όταν μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα, δεν κρυβόμαστε είπε ο κ.Θεοδωράκης
Την θέση ότι οι βουλευτές του Ποταμιού θα ψηφίσουν το ν/σ για την ταυτότητα φύλου και για το ηλικιακό όριο των 15 ετών διατύπωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
«Συζητώντας για τη Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου να μη σκεφτόμαστε απρόσωπες διατάξεις αλλά τις ζωές ανθρώπων που τους αφορούν.
Να θυμηθούμε ότι η βασική αξία της δημοκρατίας είναι η προστασία και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων της μειοψηφίας!
Πολίτες που προσδιορίζονται ως trans ταπεινώνονται, στιγματίζονται, περιθωριοποιούνται.  
Καθήκον μας είναι να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματά τους» είπε μιλώντας ο κ.Θεοδωράκης, αναφέροντας πως «η αλλαγή φύλου είναι μια περιπέτεια με πολύ πόνο, είναι όμως και ένας μονόδρομος για τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων».
«Όταν μιλάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα εμείς δεν κρυβόμαστε» είπε ο κ.Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι «έχουμε καθήκον να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα τους».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού καυτηρίασε τη στάση ιεραρχών της Εκκλησίας, οι οποίοι, όπως είπε, «εκθειάζουν την Χρυσή Αυγή και επιτίθενται στους πολιτικούς για τα ιερά και τα όσια της πατρίδας, που για 'μενα είναι η αγάπη και η αλληλεγγύη».
«Η αγάπη και η αλληλεγγύη είναι η βάση των χριστιανικών διδαχών.
Το κέντρο είναι ο άνθρωπος, όχι οι προκαταλήψεις,τα στερεότυπα, ο φόβος» είπε ο κ.Θεοδωράκης.
Αναφερόμενος στην απόφαση της αντιπολίτευσης να ψηφίζει μόνο ό,τι ψηφίζει η κυβερνητική πλειοψηφία, ο κ.Θεοδωράκης τόνισε ότι στο ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν μπορούν να κάνουν πίσω και να γίνουν «αυτό που πάντα απεχθανόμαστε, δηλαδή πολιτικοί που πιστεύουν ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης