Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Η χώρα χρειάζεται ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο μετά το τέλος των Μνημονίων

Μητσοτάκης: Η χώρα χρειάζεται ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο μετά το τέλος των Μνημονίων
«Μέσα στα επόμενα χρόνια απαιτείται επενδυτική έκρηξη 100 δισ. ευρώ», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης
«Μην έχουμε αυταπάτες.
Η χώρα χρειάζεται ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο μετά το τέλος των Μνημονίων, για το πώς θα αποκτήσουμε ένα λειτουργικό Κράτος και μία ανταγωνιστική οικονομία», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο 1ο προσυνέδριο του κόμματος στη Νίκαια.
Όπως τόνισε, «ο κόσμος αλλάζει πάρα πολύ γρήγορα.
Εμείς κάνουμε βηματάκια, μετά από τρία χρόνια απόλυτης καταστροφής.
Κάποια μικρά βηματάκια προς την σωστή κατεύθυνση την ώρα που κάποιοι άλλοι τρέχουν.
Έτσι η απόσταση που μας χωρίζει σήμερα με την Ευρώπη δεν μικραίνει, μεγαλώνει. Κάποιοι πανηγυρίζουν γιατί θα έχουμε ρυθμό ανάπτυξης 1,5%.
Αλήθεια;
 Μα θα είναι ο χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης στην Ευρώπη».
Σημείωσε δε, πως «η Ευρώπη αναπτύσσεται με πιο γρήγορους ρυθμούς σήμερα.
Η απόσταση μεγαλώνει και δεν έχουμε περιθώριο να περιμένουμε άλλο.
Εμείς στη Νέα Δημοκρατία απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες πολίτες.
Απευθυνόμαστε και στη λογική και στο συναίσθημα.
Προτείνουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση. Εμπιστευόμαστε την κρίση των πολιτών.
Για αυτό και περνάμε από αυτήν τη βάσανο των Προσυνεδριακών διαδικασιών, για να εξοικειώσουμε τους πολίτες με το πρόγραμμά μας και τελικά να φτάσουμε στο 11ο Τακτικό μας Συνέδριο και να επικυρώσουμε τους βασικούς προγραμματικούς άξονες της Νέας Δημοκρατίας».
«Η σωστή επιλογή είναι, όποτε και αν γίνουν εκλογές, η Νέα Δημοκρατία να είναι πάλι αυτή που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από τη κρίση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ήδη  έχει παρουσιάσει ένα πλέγμα πολιτικών παρεμβάσεων που στηρίζουν τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, δίνοντας έμφαση στην μείωση των φορολογικών συντελεστών.
«Δεσμευόμαστε για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 29% στο 20% εντός δύο ετών.
Θέλουμε να ενθαρρύνουμε την καινοτομία και τις επενδύσεις με μεγάλες αποσβέσεις, με υπεραποσβέσεις, με ένα λογιστικό εργαλείο το οποίο καθιστά αυτού του είδους τις επενδύσεις πιο ελκυστικές για τις επιχειρήσεις.
Θέλουμε να απλοποιήσουμε το κανονιστικό περιβάλλον, το αδειοδοτικό περιβάλλον», πρόσθεσε.
Μίλησε για τη δημιουργία  επενδυτικού περιβάλλοντος που θα είναι φιλικό προς τους επιχειρηματίες και τόνισε  «Νέα Δημοκρατία ίσον  νέες δουλειές.
 Δουλειές, δουλειές, δουλειές.
 Αυτό θα κάνουμε, αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας, αυτή είναι η καλύτερη κοινωνική πολιτική, η πολιτική των ευκαιριών όχι η πολιτική των επιδομάτων.
Και ναι, ο μακροπρόθεσμος στόχος μας πρέπει να είναι η ανεργία να πλησιάσει πια τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».
Είπε ότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτό ότι το ποσοστό απασχόλησης του ενεργού πληθυσμού στη χώρα μας είναι 52%, όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι στο 67% και συμπλήρωσε ότι  μόνο μια έκρηξη επενδύσεων, περίπου 100 δις τα επόμενα 5 με 6 χρόνια, θα μπορέσει να αντιστρέψει αυτήν την εικόνα και να δώσει πραγματική προοπτική στους νέους ανθρώπους οι οποίοι σήμερα αγωνιούν - και ανησυχούν δικαιολογημένα - για το μέλλον τους.
Ακόμη, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα λέγοντας "είμαστε μαζί με την υγιή επιχειρηματικότητα, αλλά επιχειρηματίες οι οποίοι χρεοκοπούν τις επιχειρήσεις τους, χρωστούν στους εργαζόμενους, κάνουν βόλτες με σκάφη στο Αιγαίο, έχουν τα λεφτά τους στην Ελβετία και διεκδικούν και “κούρεμα” δανείων θα μας βρουν απέναντι. Να το ξεκαθαρίσουμε.
Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους".
«Η πολιτική αλλαγή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτό το φιλόδοξο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για το οποίο μιλάμε», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «όσο και αν κάποιοι προσπαθούν και προσποιούνται ότι ανακάλυψαν με καθυστέρηση τον κόσμο της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων, της ανάπτυξης, που τροφοδοτείται από ιδιωτικούς πόρους.
Στην πραγματικότητα αυτό είναι ένας μύθος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης