Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης: Αποφύγαμε τα χειρότερα για το Ελληνικό - Έχουν υπογραφεί και προχωρήσει όλα όπως έπρεπε

Σταθάκης: Αποφύγαμε τα χειρότερα για το Ελληνικό - Έχουν υπογραφεί και προχωρήσει όλα όπως έπρεπε
Εχουμε για πρώτη φορά την υποβολή του σχεδίου από την πλευρά της επένδυσης
«Αποφύγαμε τα χειρότερα για το Ελληνικό καθώς από την πλευρά μας έγιναν όλα τα βήματα σωστά» δήλωσε ο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης αναφερόμενος στο νόμο για την αξιοποίηση του Ελληνικού που σκόνταψε στο ΚΑΣ.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου υπογραμμίζει πως έχουν υπογραφεί και έχουν προχωρήσει όλα όπως έπρεπε.
«Ταυτόχρονα, έχουμε για πρώτη φορά την υποβολή του σχεδίου από την πλευρά της επένδυσης», υπογραμμίζει ο Γιώργος Σταθάκης.
«Είναι σημαντικό για την κυβέρνηση, παρά τον θόρυβο, να προχωράει με σταθερά βήματα, αποφεύγοντας βιαστικές κινήσεις που ενδεχομένως υποκρύπτουν αστοχίες, οι οποίες θα μπορούσαν τελικά να οδηγήσουν σε μεγάλες καθυστερήσεις, π.χ. εξαιτίας προσφυγών στο ΣτΕ» σημειώνει.
Ερωτηθείς σχετικά με την εισήγηση της ΡΑΕ ότι η ΔΕΗ πρέπει να λάβει για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας 360.000.000 ευρώ και με ποιο κριτήριο θα λάβει ο υπουργός αυτή την απόφαση, αλλά και πώς θα πληρώσουν τα νοικοκυριά τόσα χρήματα, ο κ. Σταθάκης απαντά ότι «κριτήριο θα είναι να διασφαλίσουμε ότι θα πάρει πίσω τα χρήματα της η ΔΕΗ και ταυτόχρονα να μην επιβαρυνθούν τα τιμολόγια ρεύματος για τα νοικοκυριά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης