Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποχωρούν Σοσιαλιστική Τάση και Χρυσόγονος από το ΣΥΡΙΖΑ, πλήγμα για το άνοιγμα στην Κεντροαριστερά

Αποχωρούν Σοσιαλιστική Τάση και Χρυσόγονος από το ΣΥΡΙΖΑ, πλήγμα για το άνοιγμα στην Κεντροαριστερά
Το 82,6% των 2.032 μελών της Σοσιαλιστικής Τάσης ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από το ΣΥΡΙΖΑ
Την αποχώρηση τους από το ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν η Σοσιαλιστική Τάση και ο ευρωβουλευτής Κ. Χρυσόγονος, εξέλιξη που αναμφίβολα συνιστά «πλήγμα» για το ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά κυρίως το «άνοιγμα» του στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.
Το 82,6% των 2.032 μελών της Σοσιαλιστικής Τάσης αποφάσισε την αποχώρηση από το ΣΥΡΙΖΑ έναντι 31 κατά και 323 αποχών.
Η Σοσιαλιστική Τάση θα εξελιχθεί σε αυτόνομη πολιτική κίνηση, και όπως ανακοινώθηκε την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν από την Πολιτική Γραμματεία τα επόμενα βήματα στη διαδικασία για τη συγκρότηση του νέου πολιτικού φορέα.
Σε ανακοίνωσή της, η Σοσιαλιστική Τάση ανέφερε εξάλλου ότι έλαβε εντολή αποχώρησης από τη βάση της και έτσι τερματίζεται η μέχρι σήμερα συμπόρευσή της με τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Τα μέλη της Σοσιαλιστικής Τάσης, υιοθέτησαν την πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας και η συμπιεσμένη απογοήτευση τόσο από τη λειτουργία του κόμματος όσο και από την κυβερνητική πολιτική για την έλλειψη στρατηγικής και τη μη υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων, αντανακλάται στα συντριπτικά ποσοστά υπέρ της αποχώρησης και της χάραξης ανεξάρτητης πορείας», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.
Όσον αφορά την έδρα του ευρωβουλευτή ο κ.Χρυσόγονος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να την παραδώσει ενώ εξίσου προφανές είναι ότι η Σοσιαλιστική Τάση θα κινηθεί προς το νέο πολιτικό φορέα στην Κεντροαριστερά.
Εξέλιξη που αν μη τι άλλο πλήγμα στις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα να κτίσουν γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας με τον κεντροαριστερό χώρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης