Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύρτσος: Να γίνουν διπλωματικές κινήσεις προς την ΕΚΤ για να δοθεί ώθηση στις ελληνικές τράπεζες

Κύρτσος: Να γίνουν διπλωματικές κινήσεις προς την ΕΚΤ για να δοθεί ώθηση στις ελληνικές τράπεζες
Όπως η ΕΚΤ έδωσε ευκαιρίες στις ιταλικές, ισπανικές και πορτογαλικές τράπεζες να πράξει το ίδιο και με τις ελληνικές είπε ο κ.Κύρτσος
Την θέση ότι τώρα είναι η ώρα που πρέπει να γίνουν διπλωματικές κινήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης προς τη διοίκηση της ΕΚΤ προκειμένου να δοθεί ώθηση στις ελληνικές τράπεζες διατύπωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Κύρτσος.
«Πρέπει να ενισχυθούν οι ελληνικές τράπεζες για να μη χάσουμε πολύτιμο χρόνο, γιατί μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη, που θα έχουμε το 2017 και το 2018, να γίνει πιο ισχυρή και μακροπρόθεσμη και αυτό περνάει από τη χρηματοδότηση.
Έφτασε η ώρα να κάνουμε διπλωματικές κινήσεις προς τη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για να μας δώσει ευκαιρίες, όπως έδωσε στις τράπεζες άλλων χωρών.
Ο κ. Ντράγκι βρήκε τον τρόπο να βοηθήσει τις ιταλικές τράπεζες, βρήκε και κάποιον τρόπο για τις ισπανικές και τις πορτογαλικές.
Νομίζω λοιπόν ότι και για τις ελληνικές τράπεζες, που πάθανε μεγάλη ζημιά το 2015 και έχουν μπροστά τους μία δύσκολη διαχείριση των κόκκινων δανείων, θα πρέπει να υπάρξει ένα σπρώξιμο, μία ώθηση από την πλευρά της ΕΚΤ και πρέπει να υπάρξουν επαφές, και θα μπορούσε η κυβέρνηση να αξιοποιήσει - παρά τις πολιτικές δυσκολίες - και τον κ. Παπαδήμο, με την έννοια ότι έχει διατελέσει υποδιοικητής της ΕΚΤ» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Κύρτσος.
Ερωτηθείς για την περίπτωση του Ελληνικού, ο κ.Κύρτσος υποστήριξε ότι «η κυβερνητική ηγεσία μπορεί να θέλει την επένδυση στο Ελληνικό, όμως υπάρχει μια κρατική γραφειοκρατία και εσωκομματικές αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες επιβραδύνουν μία διαδικασία που, όσο πιο γρήγορα γίνει, τόσο καλύτερα θα είναι, ιδιαίτερα για την περιοχή της Αττικής, που δοκιμάζεται από πολύ υψηλή ανεργία.
«Και η ΝΔ στα ζητήματα αυτά δεν ήταν αυτή που έπρεπε να είναι στο παρελθόν.
Αφού είχαμε πάει στο νέο αεροδρόμιο, στο Ελευθέριος Βενιζέλος, η πρώτη ιδέα από την τότε κυβέρνηση ήταν να γίνει το μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο της Ευρώπης.
Έπρεπε να είχαμε καταλάβει την αναγκαιότητα της επένδυσης και έπρεπε να είχαμε καταλάβει ότι οι μεγάλες δαπάνες για υποδομές - ολυμπιακές και άλλες - έπρεπε να αντισταθμιστούν και να καλυφθούν με άλλες μεγάλες επενδυτικές πρωτοβουλίες.
Δεν το καταλάβαμε και γι αυτό φτάσαμε στο αδιέξοδο το 2008 και το 2009» είπε ο κ.Κύρτσος.
Κληθείς να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στην Καταλονία ο ευρωβουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε πως πρέπει να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των ισπανικών κομμάτων εκτιμώντας ότι «οι Καταλανοί δε θέλουν να φύγουν από την Ισπανία, αλλά διεκδικούν εδώ και χρόνια, χωρίς να τους δίνουν την πρέπουσα σημασία, μία δημοσιονομική αυτονομία ανάλογη με αυτή που έχει δοθεί στη χώρα των Βάσκων».
«Έχει τεράστια σημασία να μην υπάρξει αποσταθεροποίηση στην Ισπανία, διότι έχουμε δύσκολες εκλογικές αναμετρήσεις μπροστά μας στην Αυστρία, την Ιταλία, ενώ περιμένουμε και την κυβέρνηση στη Γερμανία» τόνισε ο κ.Κύρτσος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης