Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποτάμι: Να απεγκλωβίσουμε πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά του Αιγαίου

tags :
Ποτάμι: Να απεγκλωβίσουμε πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά του Αιγαίου
Απάντηση του Ποταμιού με αφορμή την επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Χίου προς τους πολιτικούς αρχηγούς
Την ανάγκη να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από τα νησιά του Αιγαίου προκειμένου να «αποσυμφορηθούν» επισημαίνει το Ποτάμι με αφορμή την επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Χίου προς τους πολιτικούς αρχηγούς, με την οποία ζητά τη μετακίνηση των προσφύγων/μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα.
«Ήταν 11 Ιουνίου 2017, όταν κλιμάκιο του Ποταμιού, επισκεπτόμενο τη Χίο, επεσήμανε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το νησί, το οποίο είχε κυριολεκτικά μετατραπεί σε «δεσμοφύλακα της Ευρώπης».
Η εξ αρχής ξεκάθαρη και στη συνέχεια αταλάντευτη άποψή μας για «μόνο υποδοχή και ταυτοποίηση στα νησιά, κανένα κέντρο κράτησης ή μόνιμης φιλοξενίας», παρότι πολεμήθηκε λυσαλλέα από τον τοπικό Δήμαρχο και τους «συν αυτώ», αποτύπωνε τόσο τη συνέπεια του Ποταμιού στη θέση του περί αποσυμφόρησης όλων των ελληνικών νησιών όσο όμως και τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του χιακού λαού να αντισταθεί στην υλοποίηση σχεδίων για περαιτέρω επιβάρυνσή του.
Σήμερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου απευθύνει δραματική έκκληση, ζητώντας άμεσα «μετακίνηση των προσφύγων/μεταναστών μετά την καταγραφή και ταυτοποίησή τους στην ηπειρωτική χώρα» γιατί αλλιώς «οι επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία και στην κοινωνική συνοχή θα είναι σοβαρότατες».
 Κι αν τελικά δε θέλουν να ακούσουν το Ποτάμι ή ακόμη και ενοχλούνται από τις συγκροτημένες και ξεκάθαρες απόψεις του, ας ακούσουν τους ίδιους τους νησιώτες και τους εκπροσώπους τους.
Ή τουλάχιστον όσους δεν φαίνεται να εμπλέκονται σε περίεργα -πολιτικά ή προσωπικά- «μαγειρέματα»...» υποστηρίζει Το Ποτάμι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης