Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κούλογλου: Η κυβέρνηση Rajoy έχει κόψει κάθε γέφυρα με τη Βαρκελώνη

Κούλογλου: Η κυβέρνηση Rajoy έχει κόψει κάθε γέφυρα με τη Βαρκελώνη
Αντί να πηγαίνουμε σε μια ενωμένη Ευρώπη, αναπτύσσονται νέα σύνορα είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι η κυβέρνηση Rajoy έχει κόψει κάθε γέφυρα με τη Βαρκελώνη διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Κούλογλου, ο οποίος έκανε λόγο για «επιζήμια εικόνα τόσο για την Βαρκελώνη και την Ισπανία, όσο και συνολικά για την Ευρώπη».
«Τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ χειρότερα.
Δεν μιλάμε για ένα δημοψήφισμα «ναι ή όχι» στην ανεξαρτησία, αλλά για ένα δημοψήφισμα «ναι ή όχι» στη δημοκρατία.
Όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν η κυβέρνηση της Μαδρίτης είχε κάνει κάποιους ελιγμούς, δίνοντας εκ νέου την ανεξαρτησία στην Καταλονία, που είχε κερδίσει το 2006 και της αφαιρέθηκε το 2010, αρχίζοντας έτσι έναν ειρηνικό διάλογο» τόνισε ο κ.Κούλογλου, ο οποίος έκανε λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες και από τις δυο πλευρές για την κλιμάκωση αυτή.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την επιθυμία η ΕΕ να παρέμβει χωρίς να πάρει θέση για να διευκολύνει τον διάλογο και να προστατεύσει την δημοκρατική διαδικασία από τα πρωτοφανή αυτά γεγονότα, ενώ κατηγόρησε τις Βρυξέλλες ότι τηρούν δύο μέτρα και δύο σταθμά, αναφέροντας ως παράδειγμα τη Βενεζουέλα.
«Το δημοψήφισμα έχει και βαθύτερες ευρωπαϊκές προεκτάσεις αφού αντί να πηγαίνουμε προς μια πιο ενωμένη Ευρώπη, βλέπουμε να αναπτύσσονται νέα σύνορα» υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης