Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσόγονος: Ο Τσίπρας μόνος του αποφάσισε τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ

Χρυσόγονος: Ο Τσίπρας μόνος του αποφάσισε τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ
Ο κόσμος θέλει το καινούριο αλλά δεν το έχει βρει, ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε υποσχεθεί αλλά δεν τα κατάφερε υποστήριξε ο κ.Χρυσόγονος
Την θέση ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε μόνος του τη συνεργασία στου ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονος.
«Θα μπορούσε τότε να γίνει συνεργασία με το Ποτάμι» ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Χρυσόγονος, αναφέροντας πως «όταν το 2013 μπήκαμε στον ΣΥΡΙΖΑ, εμείς της σοσιαλιστικής τάσης, μπήκαμε βάσει προκηρύξεων».
«Η χρεοκοπία ήρθε λόγω του πελατειακού συστήματος.
Έτσι χάσαμε το παραγωγικό μοντέλο, αυξήθηκε η περικοπή συντάξεων, κτλ» υποστήριξε ο κ.Χρυσόγονος, τονίζοντας ότι «για να αναστραφεί η φτωχοποίηση πρέπει να περάσουμε σε τροχιά ανάπτυξης».
«Το ερώτημα είναι «που θα βρεθούν τα λεφτά».
Οι λύσεις υπάρχουν, αν καταφέρουμε να ανατάξουμε τις παθογένειες που υπάρχουν, μπορούμε να αναταχθούμε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το κάνει αυτό.
Για να λειτουργήσει αποτελεσματικά ένα πολιτικό σύστημα, πρέπει να είναι επαρκώς δημοκρατικό.
Πρέπει να συμμετάσχουν και οι πολίτες» είπε ο κ.Χρυσόγονος, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι «δεν έκανε άνοιγμα στην κοινωνία», υπογραμμίζοντας ότι, «ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ του 4%».
Ο κ.Χρυσόγονος χαρακτήρισε «υπερβολικά» κάποια από τα όσα είχαν λεχθεί προεκλογικά, φέρνοντας ως παράδειγμα «την κατάργηση του μνημονίου με ένα νόμο».
Αναφορικά με τις πολιτικές που μπορούν να ακολουθούν για την πορεία προς την ανάπτυξη, είπε ότι, «υπάρχει περιθώριο, πέραν των μνημονιακών δεσμεύσεων να λειτουργήσει το κράτος».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί πολιτικές που δεν αλλάζουν επαρκώς και όπως πρέπει το τοπίο.
Για να αλλάξει το τοπίο, πρέπει να κάνεις πράγματα που θα γίνεις δυσάρεστος και στους δικούς σου ανθρώπους» είπε ο κ.Χρυσόγονος, φέρνοντας ως παράδειγμα δυσαρμονίας στην κυβέρνηση το θέμα των Σκουριών, σημειώνοντας πως «πρέπει να υπάρχει σαφής πολιτική».  
«Στις Σκουριές, υπάρχει ο σύμβουλος που στέλνει στα τσακίδια τους επενδυτές και από την άλλη ο υπουργός εκδίδει άδειες», είπε, υπογραμμίζοντας ότι, «δεν έχει νόημα ο κλεφτοπόλεμος».
«Ο κόσμος θέλει το καινούριο, αλλά δεν το έχει βρει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε υποσχεθεί αλλά δεν τα κατάφερε» τόνισε ο κ.Χρυσόγνος, ο οποίος υπογράμμισε πως δεν υπάρχει δυνατότητα παράδοσης της έδρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης