Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Το πολιτικό σύστημα χρωστάει στον λαό ένα εθνικό σχέδιο για να βγούμε από την κρίση

Γεννηματά: Το πολιτικό σύστημα χρωστάει στον λαό ένα εθνικό σχέδιο για να βγούμε από την κρίση
Χρειάζεται μια αξιόπιστη κυβέρνηση, για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ 
Την ανάγκη μιας αξιόπιστης κυβέρνησης, ώστε να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε με τους εταίρους μας και να στηρίξουμε τις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, υπογράμμισε σήμερα (27/9/2017) η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης, «Πελοπόννησος EXPO 2017».
«Χρειάζεται αξιόπιστη κυβέρνηση, για να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε με τους εταίρους μας, κυρίως όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Για να μπορέσουμε έμπρακτα να στηρίξουμε τις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις που άντεξαν μέσα στην κρίση και να δημιουργήσουμε εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας», δήλωσε η κ. Γεννηματά.
«Είναι ανάγκη να φτιάξουμε μια νέα συμμαχία ανάμεσα στο κράτος, τις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους.
Παίρνουμε πραγματικά δύναμη όλοι βλέποντας, τι μπορούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν σε αγαστή συνεργασία, η ελληνική περιφέρεια, οι ελληνικές επιχειρήσεις, τα επιμελητήρια και η αυτοδιοίκηση», τόνισε η κ. Γεννηματά.
Όπως πρόσθεσε, «το πολιτικό σύστημα χρωστάει στον ελληνικό λαό και κυρίως στη νέα γενιά της πατρίδας μας ένα εθνικό σχέδιο, για να βγούμε οριστικά από την κρίση».
«Ένα σχέδιο που θα πυροδοτεί την ανάπτυξη με μεγάλες ξένες επενδύσεις, αλλά και θα οδηγήσει σε στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που ήταν και παραμένουν η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.
Παραγωγή νέου πλούτου, αλλά και δίκαιη διανομή του, γιατί πρέπει να χτυπήσουμε τις ανισότητες που μεγάλωσαν μέσα στην κρίση», εξήγησε η ίδια.
Η κ. Γεννηματά τόνισε ακόμη πως «χρειάζονται σημαντικές αλλαγές και ανατροπές, για να αφήσουμε πίσω μας τη γραφειοκρατία και τις αγκυλώσεις που κρατούν τη χώρα καθηλωμένη».
«Αν τα καταφέρουμε», είπε, «με ένα τέτοιο αξιόπιστο ρεαλιστικό σχέδιο, θα μπορέσουμε να κλείσουμε μια νέα συμφωνία με τους εταίρους που θα έχει ελαφρύτερους στόχους, κυρίως με τα πρωτογενή πλεονάσματα».
Μάλιστα, όπως τόνισε, «αν δεν αλλάξουμε τον στόχο, δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε οξυγόνο, ανάσα, πραγματική στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», προσθέτοντας ότι «εμείς δουλεύουμε στην κατεύθυνση αυτή με το σχέδιο Ελλάδα».
Ταυτόχρονα, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι «για να πάει σήμερα μπροστά η Ελλάδα χρειάζονται πράξεις και όχι λόγια».
Όσον αφορά την έκθεση, η κ. Γεννηματά είπε ότι «αποδεικνύει πως η Ελλάδα μπορεί, η Πελοπόννησος μπορεί».
«Με καινοτομία οι επιχειρήσεις μπορούν να σταθούν όρθιες απέναντι στο διεθνή ανταγωνισμό, αλλά αυτό που χρειάζεται όμως, είναι αλλαγή πολιτικής», πρόσθεσε.
«Εμείς, με το Σχέδιο Ελλάδα στηρίζουμε την παραγωγή νέου πλούτου και τη δίκαιη αναδιανομή του, για να χτυπήσουμε τις ανισότητες, ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε τις αλλαγές και τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις», συνέχισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Αναφερόμενη στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι ««αλλάζουμε πριν απ' όλα εμείς».
«Μαζί με τους πολίτες αναγεννάμε τη δημοκρατική παράταξη, για να πετύχουμε το στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την πραγματική προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας», συμπλήρωσε.
Μετά τα εγκαίνια, η κ Γεννηματά επισκέφθηκε τα περίπτερα της έκθεσης, η οποία πραγματοποιείται στο κτίριο Φραγκίστα στην Αργολίδα και στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 250 εκθέτες, με επίκεντρο την γαστρονομία, τη δημόσια εστίαση, τον τουρισμό, τα αγροτικά προϊόντα, τον κατασκευαστικό και επισκευαστικό κλάδο, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κ.ά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης