Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής για Σαρωνικό: Πρώτη φορά μια τόσο μεγάλη σε έκταση ζημιά αντιμετωπίζεται με αποτελεσματικό τρόπο

Κουρουμπλής για Σαρωνικό: Πρώτη φορά μια τόσο μεγάλη σε έκταση ζημιά αντιμετωπίζεται με αποτελεσματικό τρόπο
«Οι παραιτήσεις όλων των υπουργών είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού»
Με πρωτοφανή ψυχραιμία παρά την τροπή που πήρε η υπόθεση εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου για τον Σαρωνικό, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.
«Για πρώτη φορά μια τόσο μεγάλη σε έκταση ζημιά αντιμετωπίζεται με αποτελεσματικό τρόπο» είπε χαρακτηριστικά παρά το γεγονός ότι η μόλυνση έχει φτάσει μέχρι την Αττική.
Σημειωτέον, ότι ο υπουργός -ο οποίος μέχρι και χθες βρισκόταν στο Λονδίνο- διαβεβαίωνε μέσω συνεντεύξεων του ότι το μαζούτ δεν θα φτάσει στις παραλίες της Αττικής.
Από την πλευρά του, λοιπόν, ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι σε 25 με 30 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός, τονίζοντας ότι «βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά καλή εξέλιξη.
Μέρα με τη μέρα έχουμε βελτίωση».
Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι επιθεωρητές του είπαν ότι δεν βρήκαν ψόφια πουλιά και κατά συνέπεια δεν διαπιστώνεται μαζική καταστροφή σε πτηνά και ψάρια.

Περί παραίτησης

Πάντως, ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε και στα περί παραίτησης του τονίζοντας «Είπα, το εννοώ και το πιστεύω, ότι όλοι οι υπουργοί, οι παραιτήσεις μας είναι πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού και για μένα προσωπικά είναι μια στάση που ξεκινάει από την ανατροπή της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου, όπου ο βασιλιάς δεν επέτρεπε στον πρωθυπουργό να βάλει τους υπουργούς που ήθελε.
Θεωρώ ότι όλοι έχουμε αυτή τη δέσμευση προς τον πρωθυπουργό».

Οι επικριτές να ζητήσουν συγνώμη

Κλείνοντας, ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στο θέμα της καθυστέρησης και κάλεσε τους επικριτές να ζητήσουν συγγνώμη αν αποδειχθεί πως δεν υπάρχει καθυστέρηση: «Μας λένε ότι καθυστερήσαμε.
Τα στοιχεία υπάρχουν.
Ας μας πουν πώς καθυστερήσαμε.
Όταν θα έρθει ο εισαγγελέας και θα εξετάσει στα στοιχεία, ελπίζω αυτοί που μας κατηγορούν, να ζητήσουν συγγνώμη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης