Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Η ΝΔ των Μητσοτάκη και Γεωργιάδη καπηλεύεται την ανησυχία των εργαζομένων στις Σκουριές

Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Η ΝΔ των Μητσοτάκη και Γεωργιάδη καπηλεύεται την ανησυχία των εργαζομένων στις Σκουριές
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα γίνουμε νεοφιλελεύθεροι όπως στο Ποτάμι είπε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ
Την θέση ότι η Ν.Δ του κ. Μητσοτάκη προεξάρχοντος του αντιπρόεδρου της Άδωνη Γεωργιάδη υπερασπίζεται τα «δίκαια» της Eldorado σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και καπηλεύεται την ανησυχία των εργαζομένων στις Σκουριές διατύπωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.
«Κάθε εταιρεία οφείλει να σέβεται το ευρωπαϊκό και το ελληνικό δίκαιο, εφόσον επιθυμεί να επενδύσει στη χώρα μας.
Εμείς δεν θέλουμε να φύγουν οι επενδυτές.
Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το κόστος της όποιας επένδυσης να μην είναι ανυπέρβλητο, όπως για παράδειγμα, μια οικολογική καταστροφή.
Δεν μπορεί οι κάτοικοι της περιοχής να πίνουν αρσενικό ή να διαχέεται κυάνιο προκειμένου να γίνει μια τέτοια επένδυση, μια επιφανειακή εξόρυξη, επειδή η συγκεκριμένη εταιρεία θέλει να αντιμετωπίζεται ως εξαίρεση σε σχέση με τους υπόλοιπους επενδυτές.
Γι’ αυτό και η κυβέρνηση έχει ζητήσει από την εταιρεία να καταθέσει μια πρόταση που να μην εμπεριέχει κυάνιο, αλλά η εταιρεία προβάλλει τις δικές της αξιώσεις.
Κανείς δεν ανέμενε οι πολιτικοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμπεριφέρονται ως ατζέντηδες επιχειρηματικών συμφερόντων.
Η Ν.Δ του κ. Μητσοτάκη προεξάρχοντος του αντιπρόεδρου της Άδωνη Γεωργιάδη υπερασπίζεται τα «δίκαια» της εταιρείας αυτής σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.
Σήμερα καπηλεύονται την ανησυχία των εργαζομένων στις Σκουριές οι οποίοι διαμαρτύρονται, αύριο όμως, αν πληγεί ο τουριστικός κλάδος της περιοχής από μια τέτοια επένδυση με τον τρόπο που η Eldorado θέλει να γίνει και οι εργαζόμενοι αυτού του κλάδου βγουν στους δρόμους ποιος θα τους υπερασπίζεται εκείνους;
Υπάρχει άλλωστε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία απορρίπτει τον τρόπο με τον οποίο η Eldorado επιθυμεί να κάνει την επένδυση αυτή» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ η κα.Παπαδοπούλου.
«Είναι άξιο απορίας και πρέπει να διερευνηθεί αυτό που είπε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ στη ΔΕΘ: Πως είναι δυνατόν μια επιχείρηση να αγοράζεται από τον κ. Μπόμπολα 11 εκατ. και στη συνέχεια να πωλείται και να αγοράζεται από την Eldorado 2 δις;
Υπάρχει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό που δεν ξέρουμε που πήγε» τόνισε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, η οποία απάντησε και στον χαρακτηρισμό «εθνικολαϊκιστές» που απέδωσε ο κ.Θεοδωράκης στους ΑΝΕΛ.
«Στο Ποτάμι απορρίπτουν τον πατριωτισμό.
Οι ΑΝΕΛ δεν θα γίνουμε νεοφιλελεύθεροι όπως στο Ποτάμι» υποστήριξε η κα.Παπαδοπούλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης