Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιτσιόρλας: Συμβολική αξία η επίσκεψη του Macron στην Ελλάδα – Να την αξιοποιήσουμε

Πιτσιόρλας: Συμβολική αξία η επίσκεψη του Macron στην Ελλάδα – Να την αξιοποιήσουμε
Οι εισροές σε άμεσες ξένες επενδύσεις έχουν τριπλασιαστεί το α’εξάμηνο του 2017 είπε ο κ.Πιτσιόρλας
Την θέση ότι η σημερινή επίσκεψη του προέδρου της Γαλλίας, Emmanuel Macron έχει ιδιαίτερη αξία και πρέπει η ελληνική πλευρά να την αξιοποιήσει διατύπωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, Στ. Πιτσιόρλας.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Πιτσιόρλας υποστήριξε ότι είναι σημαντικό πως ο πρόεδρος της Γαλλίας τάσσεται κατά του Grexit με σαφήνεια και ότι αναγνωρίζει ότι υπάρχουν θετικά βήματα στην χώρα.
«Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις διαπιστώσεις με ψυχραιμία και μέτρο.
Φαίνεται ότι υπάρχει συναντίληψη με το Παρίσι για τα μεγάλα θέμα της Ευρώπης» είπε ο κ.Πιτσιόρλας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει μπει στο κάδρο των διεθνών επενδύσεων, τονίζοντας την επίσκεψη Μπορίσοφ, την επικείμενη επίσκεψη του Ιταλού πρωθυπουργού την επόμενη εβδομάδα και την κινεζική παρουσία στη ΔΕΘ.
«Οι εισροές σε άμεσες ξένες επενδύσεις έχουν τριπλασιαστεί το α’ εξάμηνο του 2017.
Διαπιστώνεται μεγάλο ενδιαφέρον και στον τουρισμό, με εξαγορές και κατασκευές ξενοδοχειακών μονάδων» είπε ο υφυπουργός Οικονομίας, ο οποίος αναφορικά με την επένδυση στο Ελληνικό, υπογράμμισε ότι «μέσα στο 2018 θα δούμε μπουλντόζες στο Ελληνικό».
Όπως είπε, έως το τέλος του 2017 θα έχει εκδοθεί και το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που απομένει, ενώ θα έχει προκηρυχτεί και ο διαγωνισμός για το καζίνο.
Για το θέμα των αρχαιοτήτων είπε ότι η ύπαρξη τους είναι πλεονέκτημα για τη χώρα, επισημαίνοντας ότι οι επενδύσεις θα πρέπει να γίνονται με σεβασμό στην ιστορία και την παράδοση της χώρας.
«Πρέπει πάντα βρίσκουμε την κατάλληλη ισορροπία» τόνισε ο κ.Πιτσιόρλας, ο οποίος αναφέρθηκε και στην αντιπαράθεση με τη ΝΔ για το θέμα των επενδύσεων..
«Μακάρι με τη ΝΔ να τσακωνόμαστε για θέματα επενδύσεων και οικονομίας.
Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις, προχωράμε γρήγορα...
Οι δείκτες της πραγματικής οικονομίας βελτιώνονται» υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης