Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Δημιουργούμε το νέο πρωταγωνιστή στην ελληνική πολιτική - Μια νέα δημοκρατική παράταξη

Γεννηματά: Δημιουργούμε το νέο πρωταγωνιστή στην ελληνική πολιτική - Μια νέα δημοκρατική παράταξη
Δεν αφαιρούμε δυνάμεις, ούτε διαιρούμε, αλλά προσθέτουμε, τόνισε η Φ. Γεννηματά στο Ζάππειο
Για ένα νέο Δημοκρατικό κίνημα που θα επιστρέψει στην εξουσία έκανε λόγο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της στην επέτειο των 43 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.
«Το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται, δεν τεμαχίζεται, δεν εξαφανίζεται», είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας πως το κόμμα πρωτοστατεί «στην αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης» και τη «νέα αλλαγή».
«Δεν αφαιρούμε δυνάμεις, ούτε διαιρούμε, αλλά προσθέτουμε», επεσήμανε η κ. Γεννηματά, μιλώντας στο Ζάππειο, στην εκδήλωση για την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, στις 3 Σεπτεμβρίου 1974.
«Στον χώρο μας δεν ταιριάζει να ακολουθεί ή να παρακολουθεί, αλλά να προηγείται και να ηγείται», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Θα δημιουργήσουμε μια νέα αλλαγή, τη νέα Κεντροαριστερά 

"Παραλάβαμε ένα μεγάλο πολιτικό κίνημα, δεν θα παραδώσουμε μουσείο αλλά μια νέα μεγάλη κεντροαριστερά καθώς δεν πιστεύουμε στον άμορφο μεσαίο χώρο", υποστηριξε η Φ. Γεννηματά η οποία εξαπέλυσε τα πυρά της κατά της κυβέρνησης λέγοντας οτι "κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία.
"Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συντριβεί και να ηττηθεί μαζί της ο λαϊκισμός και η δημαγωγία" τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Στο πλαίσιο αυτό ξεκαθάρισε ότι θα ακολουθήσει τον δρόμο της πολιτικής αυτονομίας μέχρι το τέλος.
Τα δεκανίκια για τη δεξιπά ή τον ΣΥΡΙΖΑ να τα αναζητήσουν αλλού, σημείωσε η Φώφη Γεννηματά.
Η συγκυρία επιβάλλει την εθνική συνεννόηση, κατέληξε.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους πολίτες σε δημοψήφισμα συμμετοχής για το μέλλον της παράταξης και τους νέους να κάνουν την 5η του Νοέμβρη τη δική τους 3η του Σεπτέμβρη.

Ηχηρές παρουσίες και απουσίες 

Στο Ζάππειο Μέγαρο έδωσαν το παρών οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Παπανδρέου, Γιώργος Καμίνης, αλλά και οι κύριοι Κώστας Σκανδαλίδης, Γιάννης Ραγκούσης, Γιάννης Μανιάτης, Νίκος Ανδρουλάκης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νίκος Σαλαγιάννης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Μανόλης Οθωνας, Τόνια Αντωνίου, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Νίκος Μπίστης, Κατερίνα Μπατζελή, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Βάσω Παπανδρέου, Κώστας Γείτονας, Μιλτιάδης Παπαϊωαννου, εκπρόσωποι των Κινήσεων για τη Σοσιαλημοκρατία και την ΕΔΕΜ, ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Κώστας Μπαργιώτας, ο Απόστολος Κακλαμάνης. Απών από την εκδήλωση, καθώς βρίσκεται εκτός Αθηνών είναι ο Κώστας Σημίτης, ενώ ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, προτίμησε να τοποθετηθεί για την 3η Σεπτέμβρη μέσω της ανακοίνωσης που είχε εκδώσει νωρίτερα το Ποτάμι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης