Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Σε κάθε αξιολόγηση οι δανειστές μας έχουν συνηθίσει σε εκπλήξεις – Δεν βλέπω εκλογές

Σκουρλέτης: Σε κάθε αξιολόγηση οι δανειστές μας έχουν συνηθίσει σε εκπλήξεις – Δεν βλέπω εκλογές
"Δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ", τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης
«Η σταθερή επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι να κλείσει το συντομότερο δυνατό με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» η τρίτη αξιολόγηση, υπογραμμίζει ο Υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Kontranews, προσθέτοντας πως «κάτι τέτοιο όμως όπως γνωρίζετε καλά, δεν εξαρτάται μόνον από εμάς».
Σύμφωνα με τον υπουργό, «σε κάθε αξιολόγηση οι δανειστές μας έχουν συνηθίσει σε εκπλήξεις.
Έχω όμως την εκτίμηση ότι έχουμε μπει σε μια νέα φάση. Έχουμε απτά αποτελέσματα, η ελληνική οικονομία αξιολογείται πιο θετικά, άρα δεν έχει καμία βάση η οποιαδήποτε απαίτηση για νέες αξιώσεις.
Δεν βλέπω λοιπόν εκλογές».
Αναφερόμενος στη ΝΔ και την αντιπολιτευτική της  τακτική , ο κ. Σκουρλέτης τονίζει «δεν νομίζω πως η χώρα έχει γνωρίσει μεταπολιτευτικά πιο καθυστερημένη,  και τελικώς πιο επιζήμια  στάση από αυτήν της Νέας Δημοκρατίας.
Είναι ένα μείγμα ακροδεξιού διχαστικού λόγου με ακραίες νεοφιλελεύθερες, αντικοινωνικές και λαϊκίστικες κραυγές».
Περαιτέρω, αναφέρει ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης «είναι να αρχίσει να μετουσιώνεται σε πραγματικά μεγέθη αυτό το οποίο διαμορφώθηκε στο ψυχολογικό πεδίο μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
Η προοπτική μιας νέας οικονομικής δυναμικής να γίνει πραγματικότητα, με νέες θέσεις εργασίας, νέες δουλειές και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης».
Κατά τον ίδιο, «είναι σαφές πως καθώς η οικονομία θα ανατάσσεται θα πρέπει να κάνουμε και τις αναγκαίες βελτιώσεις στην εφαρμοζόμενη πολιτική, κυρίως στον τομέα της φορολογικής ελάφρυνσης των συγκεκριμένων επαγγελματικών κατηγοριών».
Ακόμη, τονίζει ότι «δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ  παρά τις μεγάλες διάφορες σε αρκετά θέματα», ενώ κληθείς να απαντήσει αν
Κυβέρνηση και κόμμα λειτουργούν συντονισμένα, αναφέρει ότι «είναι διακριτοί οι ρόλοι τους, αλλά συμπληρωματικοί ταυτόχρονα.
Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης».
Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «η θέσπιση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ένα μέτρο που τυγχάνει μιας ευρύτερης αποδοχής από τον κόσμο αλλά κι από τους εμπλεκόμενους πιο ενεργά στην υπόθεση της αυτοδιοίκησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης