Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσιόδρας (Ποτάμι): Την Παρασκευή 1/9 θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για την Κεντροαριστερά ο Στ. Θεοδωράκης

Τσιόδρας (Ποτάμι): Την Παρασκευή 1/9 θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για την Κεντροαριστερά ο Στ. Θεοδωράκης
Δεν διαλύονται τα κόμματα τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Δ. Τσιόδρας
Την ερχόμενη Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς ο Σταύρος Θεοδωράκης όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού, Δ. Τσιόδρας.
Σε δηλώσεις του στο Κόκκινο ο κ.Τσιόδρας είπε πως τα κόμματα που θα μετάσχουν στο πολιτικό αυτό εγχείρημα, δεν πρόκειται να διαλυθούν έως τις επόμενες εκλογές και θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν διότι υπάρχουν και νομικές δεσμεύσεις και υποχρεώσεις που πρέπει να πληρούνται.
Αναφερόμενος στον όρο Κεντροαριστερά και στις αποστάσεις που τηρεί το Ποτάμι ο κ.Τσιόδρας είπε ότι «ένα σημαντικό κομμάτι των ψηφοφόρων του χώρου δεν ορίζει τον εαυτό του στην κεντροαριστερά».
«Υπάρχει μεγάλο κομμάτι που αφορά τον χώρο του κέντρου.
Η Κεντροαριστερά είναι μία συνιστώσα, πρέπει να περιλαμβάνεται και το Κέντρο και κομμάτια της μεταρρυθμιστικής Αριστεράς, στο νέο πολιτικό φορέα που συγκροτείται» είπε ο κ.Τσιόδρας.
Αναφερόμενος στις προηγούμενες αποτυχημένες προσπάθειες, είπε ότι ωστόσο «έφεραν όλο και πιο κοντά το εγχείρημα, δημιούργησαν μία συζήτηση που δεν πήγε χαμένη, αξιοποιήθηκε, έμεινε ζωντανή η ιδέα».
«Τώρα είμαστε πολύ κοντά στην πραγματοποίησή του» τόνισε ο κ.Τσιόδρας, ο οποίος ερωτηθείς γιατί ο κ. Θεοδωράκης δεν είχε δώσει το «παρών» σε προηγούμενα καλέσματα, είπε ότι «πέρυσι είχε δημιουργηθεί επιτροπή διαλόγου, στην οποία συμμετείχαν οι δυνάμεις που συζητούν τώρα».
«Είχαμε καταλήξει στο πλαίσιο διεξαγωγής των εκλογών, δεν ευοδώθηκε αυτή η προσπάθεια.
Στη συνέχεια, έγινε μία έκκληση "ελάτε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη" και είχαμε πει ότι δεν μας ενδιαφέρει να γίνουμε τμήμα της ΔΗΣΥ, θέλουμε νέο ενιαίο φορέα και είχαμε κάνει πρόταση και τον Ιανουάριο, γι' αυτό συζητάμε.
Ο ηγέτης που θα εκλεγεί δεν θα είναι ο ηγέτης της ΔΗΣΥ, θα είναι ο ηγέτης ενός νέου φορέα είπε ο κ.Τσιόδρας.
Ερωτηθείς για την τοποθέτηση της κας. Γεννηματά ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι η «ατμομηχανή» της νέας παράταξης, ο κ. Τσιόδρας σχολίασε ότι «προφανώς ο καθένας διεκδικεί σε αυτή τη διαδικασία ένα πρωταγωνιστικό ρόλο».
«Εμείς λέμε ότι χωρίς το Ποτάμι και την φρέσκια πνοή και δυναμική που φέρνει, δεν μπορεί να υπάρξει αναγέννηση του χώρου» είπε ο κ.Τσιόδρας, ο οποίος κλήθηκε να τοποθετηθεί και με την τύχη των υφιστάμενων κομμάτων.
«Ο κόσμος έχει ψηφίσει σε αυτές τις εκλογές τη ΔΗΣΥ και το Ποτάμι, δεν μπορείς να του πεις αποφασίσαμε εμείς ότι δεν υπάρχει αυτό το οποίο ψήφισες, καταργείται και θα γίνει κάτι άλλο.
Θα γίνει νέος φορέας που θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών, όμως τα κόμματα, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές, θα συνεχίσουν να υπάρχουν, γιατί υπάρχουν και νομικές δεσμεύσεις και υποχρεώσεις που πρέπει να πληρούνται.
Οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν μέσα από τους συνδυασμούς που θα καταρτιστούν, τους υποψηφίους για ένα άλλο κόμμα, θα ψηφίσουν αυτό το κόμμα και αυτό το κόμμα στη συνέχεια θα εκπροσωπεί τους πολίτες αυτού του χώρου.
Τις αποφάσεις και τη γραμμή δεν την χαράσσει το κάθε επιμέρους κόμμα, την χαράσσει ένα ενιαίο όργανο που θα δημιουργηθεί.
Κεντρική Επιτροπή, Πολιτικό Συμβούλιο, δεν ξέρω πώς θα ονομάζεται, αλλά θα υπάρχει ένα κεντρικό όργανο του νέου φορέα, το οποίο θα εκφράζει τη γραμμή του.
Από κει και πέρα τα δύο κόμματα, ως συνιστώσες αν θέλουμε να το πούμε έτσι, θα συνεχίσουν να υπάρχουν μέχρι τις εκλογές τουλάχιστον.
Το να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μία απόφαση που μπορώ να την πάρω εγώ, θέλει διαδικασίες» είπε ο κ.Τσιόδρας.
«Αυτό το οποίο προέχει είναι να αγκαλιάσει ο κόσμος το εγχείρημα, να υπάρχει ευρύτατη συμμετοχή, να υπάρχει κόσμος που δεν είναι ενταγμένος στα δύο κοινοβουλευτικά κόμματα ώστε το καινούργιο να μην είναι απλώς το άθροισμα των ανθρώπων που βρίσκονται στο χώρο, αλλά να μπουν νέες δυνάμεις, φρέσκος αέρας και μέσα από εκεί να εκλεγούν νέα όργανα, να εκπροσωπούνται με νέα στελέχη, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει αποτελεσματικά και να δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης