Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σοφιανός: Υποκριτική η στάση της κυβέρνησης για την Εσθονία - Θέλει να ξεπλύνει την άγρια, αντεργατική πολιτική της

tags :
Σοφιανός: Υποκριτική η στάση της κυβέρνησης για την Εσθονία  - Θέλει να ξεπλύνει την άγρια, αντεργατική πολιτική της
Η πολιτική που υλοποιεί αυτή η κυβέρνηση έχει και την ψήφο της ΝΔ είπε ο Ν. Σοφιανός
Υποκριτική χαρακτήρισε τη στάση της κυβέρνησης αναφορικά με το συνέδριο της Εσθονίας ο Ν. Σοφιανός, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
«Σαφώς υπάρχουν προθέσεις, διαφορετικές σκοπιμότητες γύρω απ' αυτό τον κουρνιαχτό που σηκώθηκε, ενός χυδαίου αντικομμουνισμού, δυσφήμισης του σοσιαλισμού που γνώρισε η ανθρωπότητα και αυτός ο αντικομμουνισμός, αυτή η δυσφήμιση έχουν τη σφραγίδα της ΕΕ.
Απ' την πλευρά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αυτή η υποκριτική στάση - γιατί θυμίζουμε ότι πέρσι σε αντίστοιχη εκδήλωση στη Σλοβακία εκπροσωπήθηκε η ελληνική κυβέρνηση - θέλει να ξεπλύνει μια άγρια αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιεί αυτή η κυβέρνηση.
Αυτή έχει βγάλει στα κάγκελα τον κόσμο και όχι ο Στάλιν και οι σταλινολογίες των διαφόρων, που έχουν βγει στα παράθυρα και έχουν ξεσαλώσει αυτές τις ημέρες.
Η πολιτική που υλοποιεί αυτή η κυβέρνηση έχει και την ψήφο της ΝΔ.
Θυμίζουμε αυτό που έχει πει ο κ. Μητσοτάκης, ότι «το κράτος έχει συνέχεια», «τα μέτρα αυτά θα υλοποιηθούν», δεν είναι δικά μας λόγια είναι δικά τους.
Άρα υλοποιούν ένα σκληρό πακέτο για να διαχειριστούν την κρίση ενός συστήματος, που έχει όνομα και είναι ο καπιταλισμός και τους βολεύει: απ' τη μια η κυβέρνηση να ξεπλένει τις αμαρτίες της με τέτοιες αριστερές βούτες και από την άλλη υπάρχει ένα ολόκληρο «γκρουπ» αντικομμουνιστών, οι οποίοι νομίζουν ότι μπορεί ν' αλλάξουν ένα πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα, το οποίο δεν ευνοεί αυτή τη χυδαιότητα κι αυτή την αντισοσιαλιστική εκστρατεία» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Σοφιανός.
Όπως είπε ο κ.Σοφιανός «είναι στη φυσιογνωμία της ΕΕ, η εξίσωση του κομμουνισμού με το ναζισμό, η λογική των «άκρων», η ισοπέδωση ότι θυμίζει στην Ευρώπη σοσιαλισμό, τον οποίο τον γνώρισαν οι λαοί της, έχει τη σφραγίδα της ΕΕ».
«Σε κρίσιμες στιγμές, που κάθε πολιτική δύναμη διαλέγει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει, το ΚΚΕ έκανε την επιλογή του.
Μιλάω για το 2012 όταν είπε καθαρά στον ελληνικό λαό ότι αυτό που έρχεται, αυτό που φαίνεται αριστερό, αυτό που λέει αυτά τα μεγάλα λόγια, δεν είναι έτσι.
Γιατί αν θες να συγκρουστείς θα συγκρουστείς με την ΕΕ, με τον καπιταλισμό, με αυτή την οικονομία που την κρίση της πληρώνει τόσο άγρια ο λαός μας τα τελευταία 9 χρόνια» τόνισε ο κ.Σοφιανός, επισημαίνοντας πως το ΚΚΕ είναι δίπλα στο λαό.
«Εδώ είμαστε εμείς και θα είμαστε ακόμη πιο αποφασισμένοι, με μια πολιτική και θέση η οποία μπορεί να απεγκλωβίσει, μπορεί να εμπνεύσει, γιατί αν θέλουμε να κάνουμε την αντιπαράθεση γυρνώντας στη συζήτηση των ημερών, το θέμα δεν είναι κομμουνισμός - ναζισμός, είναι κομμουνισμός - καπιταλισμός.
Γι' αυτούς που θέλουν να κάνουν συγκρίσεις, η σύγκριση είναι κοινωνικών - οικονομικών συστημάτων, είναι σοσιαλισμός - κομμουνισμός και καπιταλισμός.
Γιατί και με τους ναζί στη Γερμανία και με τους δικτάτορες στην Ελλάδα δεν είχαν φύγει οι καπιταλιστές απ' τη μέση, αυτοί έκαναν κουμάντο.
Αν θέλουμε λοιπόν να συγκρίνουμε κοινωνικά και οικονομικά συστήματα αυτό θα συγκρίνουμε.
Αυτό που βλέπουμε στην Ελλάδα, αυτό που τρώμε στο πιάτο στην Ελλάδα, είναι καπιταλισμός που και στην κρίση του, αλλά και στη λεγόμενη ανάπτυξη, για την οποία διαγκωνίζονται Τσίπρας και Μητσοτάκης είναι δοσμένα τα μέτρα, είναι δοσμένοι οι μισθοί, είναι δοσμένη η αφαίρεση, είναι δοσμένο το πακέτο» ανέφερε ο κ.Σοφιανός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης