Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φωτίου: Αποκλείονται οι εκλογές – Έτος μετάβασης στη μετα-μνημονιακή περίοδο το 2018

Φωτίου: Αποκλείονται οι εκλογές – Έτος μετάβασης στη μετα-μνημονιακή περίοδο το 2018
Το επόμενο διάστημα 700.000 άνθρωποι θα λάβουν το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης είπε η αναπληρώτρια υπ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Την εκτίμηση πως δεν υπάρχει στον ορίζοντα το σενάριο των πρόωρων εκλογών διατύπωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.
«Το 2018 θα είναι ένα έτος μετάβασης στη μετά – μνημονιακή περίοδο» υποστήριξε μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 η κα.Φωτίου, η οποία αναφέρθηκε στην κοινωνική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση.
«Τα Κέντρα κοινότητας, που φτιάχνουμε, δεν είναι τα ΚΕΠ των φτωχών.
Ανήκουν μεν οργανωτικά στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά η στελέχωση των 100 κέντρων, που υπάρχουν ήδη, από τα 250 που θα δημιουργηθούν συνολικά, έγινε με ΑΣΕΠ.
Εκεί μπορεί κάποιος με το ΑΦΜ του να μάθει ποιες κοινωνικές παροχές και επιδόματα δικαιούται, να μάθει τα δικαιώματά του αν ανήκει σε μειονότητες ή να βοηθηθεί, αν είναι θύμα οικογενειακής βίας» υπογράμμισε η κα.Φωτίου, τονίζοντας ότι «700.000 άνθρωποι, θα μπορούν το επόμενο διάστημα, να λάβουν το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης και να εξασφαλίσουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και βρεφονηπιακούς σταθμούς».
«Το επόμενο διάστημα,1.500 ιδρύματα και φορείς θα πρέπει να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό μητρώο, ώστε να ελέγχονται όλοι οι εμπλεκόμενοι και η δραστηριότητά τους» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναφέροντας ως παράδειγμα το Γηροκομείο Αθηνών.
«Έχει 5 κτίρια πέντε αστέρων σε ένα οικόπεδο 40 στρεμμάτων, 1000 ακίνητα στην ιδιοκτησία του και όμως οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι μήνες και οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται, πεινάνε, όπως μου είπαν σε μια επίσκεψή μου» είπε η κα.Φωτίου, αναφέροντας πως την επόμενη εβδομάδα, θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, αναφέροντας πως «είναι δικής μας ιδιοκτησίας και φέρνει αναγνώριση δικαιωμάτων για εργαζόμενους και αναπήρους».
Η κα.Φωτίου αναφέρθηκε και στο θεσμό των σχολικών γευμάτων, τονίζοντας ότι σύμφωνα με έρευνες, «μείωσε την επιθετικότητα στα δημόσια σχολεία και αύξησε τη σχολική απόδοση».
«500.000 παιδιά από το 2019, θα τρώνε ένα ζεστό γεύμα κάθε μέρα σχεδόν στα μισά σχολεία της χώρας» είπε η κα.Φωτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης