Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λεβέντης: Θα έρθει νέο μνημόνιο – Δεν θα μπορέσει η χώρα να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές

Λεβέντης: Θα έρθει νέο μνημόνιο – Δεν θα μπορέσει η χώρα να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές
Η πορεία της χώρας είναι ασταθής, πιθανό να πάμε σε εκλογές εντός του 2017 είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων
Την εκτίμηση πως θα έρθει και νέο μνημόνιο καθώς η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές με τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος διατύπωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, ο οποίος εκτίμησε πως είναι πιθανό να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις ακόμα και εντός του 2017.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Λεβέντης υποστήριξε πως το πολιτικό τοπίο είναι ρευστό και πως μετά τη ΔΕΘ θα δρομολογηθούν πολιτικές εξελίξεις.
«Εάν ο Τσίπρας αναγκαστεί να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων από τις αρχές του 2018, αντί για τις αρχές του 2019, θα πάει σε εκλογές» είπε ο κ.Λεβέντης, υπογραμμίζοντας πως θα βόλευε τον Αλέξη Τσίπρα μια μεγάλη κυβέρνηση με τη ΝΔ.
«Ο Τσίπρας θα δεχόταν, εάν ο Μητσοτάκης έκανε το βήμα να δεχθεί τη συγκυβέρνηση για 3 – 4 μήνες» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος υποστήριξε πως η ανάπτυξη της οικονομίας θα έρθει μόνο μέσω των επενδύσεων.
«Με κυβέρνηση 153 βουλευτών δεν θα έρθουν ποτέ επενδύσεις.
Από το 2009 και μετά, δεν ήρθε κανείς επενδυτής.
Ήταν οριακές οι πλειοψηφίες της κυβέρνησης» τόνισε ο κ.Λεβέντης, ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι όλες του οι κινήσεις είναι ψηφοθηρικές.
Ερωτηθείς για την απόφαση της κυβέρνηση να μη συμμετάσχει στο πανευρωπαϊκό συνέδριο με θέμα τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων, ο κ.Λεβέντης απέδωσε την κίνηση αυτή στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κλέψει ψήφους από το ΚΚΕ και να συντηρήσει τα ποσοστά του.
Κληθείς να σχολιάσει τους ισχυρισμούς υπουργών για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών, ο κ.Λεβέντης υποστήριξε ότι αυτά είναι «βλακείες» και ότι υπήρξε ανικανότητα στη διαχείριση και αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
Στο θέμα μάλιστα των πυρκαγιών ο κ.Λεβέντης διερωτήθηκε αν πέρα από τις πολιτικές ευθύνες υπάρχουν και ποινικές αναφορικά με την προμήθεια των εναέριων πυροσβεστικών μέσων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης