Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τόσκας: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα – Μέτρα για τους παράτυπους χώρους λατρείας

Τόσκας: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα – Μέτρα για τους παράτυπους χώρους λατρείας
Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας, ασφάλειας και ηρεμίας, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας
Οι ελληνικές Αρχές δεν έχουν ενδείξεις για σχεδιασμό τρομοκρατικών ενεργειών στη χώρα μας, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Ο ίδιος σχολιάζοντας την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας, ασφάλειας και ηρεμίας σε σχέση και με τον περίγυρό μας και όλη την Ευρώπη,  αν και , όπως είπε, ποτέ δεν είναι δυνατό να αποκλειστούν επιθέσεις «μοναχικών λύκων», ειδικά όταν πρόκειται για ενέργειες που σχεδιάζονται από μεμονωμένα πρόσωπα ή μικρό κύκλο εμπλεκόμενων.
Όπως είπε, "δεν υπάρχουν ενδείξεις για τέτοιες απειλές, τέτοιους κινδύνους στη χώρα μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν γενικότερα κίνδυνοι, δεν μπορεί να προκύψουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν στο μυαλό τους να κάνουν ενέργειες σαν και αυτές που είδαμε".
"Ποτέ δεν μπορεί να αποκλείσει κάποιος ενέργεια κάποιου μεμονωμένου “λύκου” όπως λέγεται, γιατί δυστυχώς η αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή είναι τόσο μεγάλη, ο κλονισμός που έγινε στις μέχρι τώρα πεποιθήσεις και στις αρχές και στις αξίες των ανθρώπων σε αυτές τις χώρες είναι πάρα πολύ μεγάλος και δυστυχώς ξύπνησαν, βγήκαν στην επιφάνεια πολλά ακραία στοιχεία και πολλές ακραίες απόψεις, που είναι καταδικαστέες ακόμη και από το μεγαλύτερο μέρος του Μουσουλμανικού κόσμου", πρόσθεσε μεταξύ άλλων.
Ο κ. Τόσκας,  προανήγγειλε μέτρα ακόμα και για την κατάργηση των παράτυπων χώρων μουσουλμανικής λατρείας που λειτουργούν σήμερα στην Ελλάδα, αφού ολοκληρωθεί η κατασκευή του τεμένους στον Βοτανικό.
Εξήγησε πως σε αντίθεση με τους νόμιμους χώρους λατρείας που ελέγχονται σε όλη την Ευρώπη, οι παράτυποι χώροι ελέγχονται δύσκολα και συνεπώς «εκεί δημιουργείται το πρόβλημα», εκτιμώντας ότι «προφανώς όταν επικρατήσει το νόμιμο καταργείται το παράτυπο».
Πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να φοβόμαστε τους χώρους που λειτουργούν με κανόνες.
Θα πρέπει να φοβόμαστε τους χώρους και τις καταστάσεις που λειτουργούν χωρίς κανόνες.
Και γι’ αυτό θα πρέπει να έχουν κανόνες και να δημιουργηθούν κάπου εδώ».
Τέλος, κάνοντας αναφορά στις πυρκαγιές, δήλωσε ότι είναι προβληματισμένος για το μπαράζ φωτιών που εκδηλώθηκαν σε μικρό χρονικό διάστημα, ειδικά στη Ζάκυνθο και παραδέχτηκε ότι ο στόλος πυροσβεστικών αεροσκαφών είναι παλιός και χρειάζεται συντήρηση.
Σύμφωνα με τον κ. Τόσκα, "το μεγαλύτερο μέρος των Καναντέρ είναι του 1973-1974, τα νεότερα είναι του 2000-2001.
Υπάρχει πρόβλημα γενικότερο με τα Καναντέρ σε όσους έχουν τέτοια αεροπλάνα, δηλαδή στο Νότο της Ευρώπης.
Μιλάω για Ιταλία, μιλάω για Γαλλία, μιλάω για Ισπανία, μιλάω για Πορτογαλία.
Αυτήν τη στιγμή η διαθεσιμότητα των ιταλικών Καναντέρ είναι περίπου στο μισό.
Έχουν γύρω στα δεκαοχτώ αεροπλάνα οι Ιταλοί και πετούν οχτώ – εννιά, γιατί υπάρχει γενικότερο πρόβλημα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης