Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποτάμι: H κυβέρνηση που δεν θέλει την αξιολόγηση, ψάχνει εχθρούς για να φορτώσει την αβελτηρία της

tags :
Ποτάμι: H κυβέρνηση που δεν θέλει την αξιολόγηση, ψάχνει εχθρούς για να φορτώσει την αβελτηρία της
Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη καλεί την κυβέρνηση να μην προσπαθεί «να μεταθέσει τις ευθύνες της σε άλλους για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει»
«Η κυβέρνηση προσπαθεί να φορτώσει τη δική της ανικανότητα στους άλλους», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Ποταμιού, με αφορμή την τρίτη προσπάθεια αξιολόγησης στο Δημόσιο η οποία εξέπνευσε χωρίς αποτέλεσμα, κάνοντας λόγο για ένα «ακόμη επεισόδιο στο σίκουελ» του σχετικού ζητήματος.
Ειδικότερα, το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, τονίζει ότι η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων αποτελεί «αναπόσπαστο στοιχείο της διοικητικής καθημερινότητας», καθώς και ότι πρέπει να «αποτυπώνεται σε ξεκάθαρους κανόνες και δείκτες παραγωγικότητας, να συνδέεται με την αμοιβή και την εξέλιξη του υπαλλήλου».
Παράλληλα, ασκεί εντονότατη κριτική στην κυβέρνηση, για το γεγονός ότι δε δέχθηκε το σχέδιο που είχε προτείνει το Ποτάμι πριν από δυόμιση χρόνια, «αλλά επιδόθηκε σε μια πρωτοφανή κούρσα ρουσφετιών», καλώντας την παράλληλα να μην προσπαθεί «να μεταθέσει τις ευθύνες της σε άλλους για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει» καθώς «η ευθύνη είναι όλη δική της».
Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη:
«Παρακολουθούμε ένα ακόμη επεισόδιο στο σίκουελ της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.
Πληκτικό, όμως, λόγω επανάληψης.
Αυτή τη φορά, η κυβέρνηση προσπαθεί να φορτώσει τη δική της ανικανότητα στους άλλους: στην αντιπολίτευση, στους προϊσταμένους, στους υπαλλήλους...και ταυτόχρονα προφέρει «δωράκια» σε όσους δεχτούν να αξιολογηθούν αντί μιας πολιτικής αξιολόγησης με σαφείς κανόνες και διαδικασίες.
Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αφού διόρισαν τους τους πρόθυμους δικούς τους σε όλο το δημόσιο, τώρα καμώνονται ότι συναντούν αντιστάσεις.
Ας αφήσουν τον εμπαιγμό και ας απαντήσουν σε μερικά απλά ερωτήματα:
Σε ποιο έργο θα αξιολογηθεί ο δημόσιος υπάλληλος;
Με ποιους κανόνες; Θα είναι για όλους; Ακόμα και για τα «δικά τους παιδιά»;
Η αξιολόγηση αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της διοικητικής καθημερινότητας.
Να αποτυπώνεται σε ξεκάθαρους κανόνες και δείκτες παραγωγικότητας, να συνδέεται με την αμοιβή και την εξέλιξη του υπαλλήλου.
Το Ποτάμι έχει προτείνει ένα τέτοιο σχέδιο πριν δυόμισι χρόνια.
Η κυβέρνηση, όμως, όχι μόνο δεν το δέχθηκε αλλά επιδόθηκε σε μια πρωτοφανή κούρσα ρουσφετιών.
Ας μην προσπαθεί λοιπόν, να μεταθέτει τις ευθύνες της σε άλλους για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.
Η ευθύνη είναι όλη δική της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης