Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης (ΝΔ): Όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση είναι ζημιά για τον τόπο - Xρειάζεται πολιτική αλλαγή

Χατζηδάκης (ΝΔ): Όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση είναι ζημιά για τον τόπο - Xρειάζεται  πολιτική αλλαγή
«H Ελλάδα χρειάζεται μια κανονική ευρωπαϊκή κυβέρνηση με κορμό την Νέα Δημοκρατία», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης
«Όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση είναι ζημιά για τον τόπο», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Τα Νέα", ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.
Όπως αναφέρει, «η Ελλάδα χρειάζεται μια κανονική ευρωπαϊκή κυβέρνηση με κορμό την Νέα Δημοκρατία.
Γι' αυτό χρειάζεται και η πολιτική αλλαγή».
Ο ίδιος μιλά για λήψη μέτρων μέτρα που δεν ήταν ούτε αυτονόητα, ούτε νομοτελειακά και κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι «δεν έχει κατορθώσει να γυρίσει την χώρα ούτε καν εκεί που ήταν το 2014».
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η συγκολλητική ουσία αυτής της κυβέρνησης είναι η βουλιμία για εξουσία, το οποίο όμως μπορεί να βγει σε βάρος τους διότι όσο παραπάνω μένουν, τόσο περισσότερο κινδυνεύουν με βαρύτερη ήττα», αλλά και πως «αυτό που τους αντιπολιτεύεται είναι η ίδια η πραγματικότητα» με τις μειωμένες συντάξεις, το μειωμένο αφορολόγητο, τις περικοπές του ΕΚΑΣ και τον αυξημένο ΦΠΑ σε είδη λαϊκής κατανάλωσης.
Μάλιστα, σχετικά με τα μέτρα που θα ισχύουν και μετά το 2019 και το πως θα τα χειριστεί η ΝΔ, υπογράμμισε ότι «η ΝΔ σέβεται τις διεθνείς συμφωνίες της χώρας, αλλά οι συμφωνίες δεν είναι γραμμένες σε πέτρα.
Μπορούν να γίνουν καλύτερες ή χειρότερες ανάλογα με το πως κυβερνάει μια κυβέρνηση».
Ακόμη, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως η ΝΔ πρέπει να επικεντρωθεί, πρώτον, στο να καταδείξει ότι εκ του αποτελέσματος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει τους φτωχούς φτωχότερους, δεύτερον στο να προβάλλει ακόμα περισσότερο τις θέσεις της και τρίτον, στο να προχωρήσει σε ανανέωση προσώπων με το να περιλάβει στα ψηφοδέλτιά της ανθρώπους νέους σε ηλικία και σε ιδέες.
Όπως ανέφερε, η ΝΔ στοχεύει στην αυτοδυναμία, αλλά θα απευθυνθεί και σε άλλα κόμματα που «πιστεύουν στην ανάγκη να γίνει η Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα».
Περαιτέρω, σημείωσε ότι η ΝΔ επιχειρεί να καταρτίσει σοβαρό, ρεαλιστικό και υπεύθυνο πρόγραμμα, καθώς και ότι η παρουσίαση των θέσεων για την οικονομία θα γίνει στην ΔΕΘ από τον Κυρ. Μητσοτάκη με βασικό στόχο πώς «θα μπει μπροστά η μηχανή της οικονομίας» και  θα γίνουν «νέες ιδιωτικές επενδύσεις που είναι προϋπόθεση για να δημιουργηθούν καινούργιες δουλειές».
Κληθείς να απαντήσει εάν αυτό θα είναι το κεντρικό μήνυμα της ΝΔ στη ΔΕΘ, είπε ότι αυτό θα το αποφασίσει ο Κυρ. Μητσοτάκης που έχει και την τελική ευθύνη.
Σημείωσε δε, πως με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το πολύ που μπορεί να επιτύχει η χώρα είναι η παραμονή στο ευρώ ως χώρα δεύτερης κατηγορίας «σε έναν θάλαμο υγιειονομικής απομόνωσης», αλλά και ότι «μόνο με ένα κόμμα που πιστεύει στις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές, στην ελεύθερη οικονομία και στην ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να μπει μπροστά η οικονομία».
Ακόμη, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι η ΝΔ επιμένει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τον Γ. Βαρουφάκη, «όχι για λόγους ιστορικούς ή περιέργειας», προσθέτοντας πως «όσα έγιναν στο πρώτο επτάμηνο του 2015 έχουν αντανάκλαση στο σήμερα και στο αύριο».
Τόνισε δε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται την πρόταση της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής γιατί φοβάται.
Αναφορικά με τις παρεμβάσεις κυβερνητικών στελεχών στη Δικαιοσύνη, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι «η Δικαιοσύνη σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες κρίνεται με νομικά επιχειρήματα» όχι με «κραυγές και βρυχηθμούς», ενώ κατηγόρησε κυβερνητικά στελέχη ότι «ακολουθούν πρακτικές που είναι οι χειρότερες των τελευταίων δεκαετιών».
Για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου είπε πως είναι «κλασικό παράδειγμα που φαίνεται πως αυτοί που διεκδικούν το μονοπώλιο της προόδου είναι εγκλωβισμένοι σε ιδεοληψίες περασμένων δεκαετιών», ενώ σχετικά με τον "Ρουβίκωνα" στην Βουλή είπε  ότι εάν έκανε το ίδιο μια ακροδεξιά οργάνωση θα αντιμετωπιζόταν «όπως θα έπρεπε άλλωστε» πολύ αυστηρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης