Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Το α' εξάμηνο του 2015 η Ελλάδα παίχτηκε στα ζάρια - Να γίνει εξαταστική

Χατζηδάκης: Το α' εξάμηνο του 2015 η Ελλάδα παίχτηκε στα ζάρια - Να γίνει εξαταστική
Η ΝΔ επιμένει στο αίτημα της για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ
Στο αίτημα της για εξεταστική επιτροπή σχετικά με τα γεγονότα του πρώτου εξαμήνου του 2015 επιμένει η ΝΔ, με τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Κωστή Χατζηδάκη, να τονίζει ότι τις συνέπειες της διαπραγμάτευσης εκείνης της περιόδου πληρώνουν σήμερα οι πολίτες.
«Η ΝΔ ζητά Εξεταστική Επιτροπή για το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για να διερευνηθεί η περίοδος πειραματισμών του ΣΥΡΙΖΑ, όταν η Ελλάδα παίχτηκε στα ζάρια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.
Όπως είπε, «λόγω εκείνης της περιόδου οδηγηθήκαμε σε δύο νέα μνημόνια, σε capital controls και λιτότητα διαρκείας».
«Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 δεν ήταν γνωστά όσα αποκαλύπτονται σήμερα, όπως το περιεχόμενο των SMS» πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης, αναφερόμενος στα μηνύματα του πρωθυπουργού με τον Γιάνη Βαρουφάκη όπου εμφανίζεται διατεθειμένος να συζητήσει την πρόταση του Wolfgang Schaeuble για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, τον Μάιο του 2015.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Σεβαστάκης, αναφερόμενος στις αποκαλύψεις του κ. Βαρουφάκη δήλωσε «γίνανε συζητήσεις, κατατέθηκαν ιδέες, αλλά η κυβερνητική επιλογή ήταν να ιεραρχήσουμε το συμφέρον της χώρας και να μείνουμε στο ευρώ».
«Τα SMS δεν είναι το κέντρο της πολιτικής» πρόσθεσε, αναφερόμενος στα μηνύματα που περιλαμβάνει στο νέο του βιβλίο ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης