Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιτσιόρλας (υφ. Οικονομίας): Πολύ σημαντική στιγμή η έξοδος στις αγορές – Προσδοκούμε σε καλό επιτόκιο

Πιτσιόρλας (υφ. Οικονομίας): Πολύ σημαντική στιγμή η έξοδος στις αγορές – Προσδοκούμε σε καλό επιτόκιο
Θετικό το κλίμα για την ελληνική οικονομία, να μετατραπεί σε μια πραγματική δυναμική είπε ο κ.Πιτσιόρλας
Πολύ σημαντική στιγμή για την ελληνική οικονομία χαρακτήρισε την έξοδο στις αγορές ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στ. Πιτσιόρλας, ο οποίος υποστήριξε πως η κυβέρνηση προσδοκά σε ένα καλό επιτόκιο όσον αφορά το 5ετές ομόλογο.
«Προσδοκούμε ότι στα επιτόκια θα αντικατοπτριστεί η πραγματικά θετική πορεία της οικονομίας και θα είναι καλά.
Είναι θετική η πορεία της ελληνικής οικονομίας γενικότερα.
Το γεγονός ότι αρχίζει να αναγνωρίζεται αυτό είναι πολύ θετικό και είναι φυσιολογικό.
Σημασία έχει κι εμείς να στραφούμε σε αυτά και η εσωτερική πολιτική ζωή να στραφεί σε αυτές τις θετικές εξελίξεις και να συγκεντρωθεί στο πώς θα γίνουν ακόμη καλύτερα τα πράγματα, αντί να περιπλανιέται σε άλλα θέματα που δεν έχουν σημασία.
Πρέπει να συμβάλουν όλοι σε ούτως ώστε το θετικό κλίμα στην οικονομία να μετατραπεί σε μία πραγματική δυναμική και να βγει η χώρα από το τέλμα» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Πιτσιόρλας, ο οποίος σχετικά με τις επενδύσεις είπε πως αυτές γίνονται, ότι ο τουρισμός πάει πολύ καλά και ότι του χρόνου τα πράγματα «θα είναι ακόμη καλύτερα».
«Η προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια είναι θεαματική και αυτό είναι που εκτιμούν και οι ξένοι, γι’ αυτό και υπάρχει αυτό το μεγάλο ενδιαφέρον.
Αυτό στο οποίο υστερούμε και πρέπει οπωσδήποτε να διορθωθεί είναι και το εσωτερικό πολιτικό κλίμα.
Υπάρχει πλήρης αναντιστοιχία ανάμεσα στην πορεία της οικονομίας, τις δυνατότητες, τις πρωτοβουλίες που παίρνει η κυβέρνηση, για να στηρίξει την ανάπτυξη και στο εσωτερικό πολιτικό κλίμα, όπου η καθημερινή ατζέντα στην εσωτερική πολιτική ζωή βρίσκεται πολύ μακριά από αυτή τη δυναμική, που παρουσιάζει η οικονομία» τόνισε ο υφυπουργός Οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης