Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης: Βαθύτατα ευρώπληκτοι Τσίπρας και Βαρουφάκης – Αρχιπραξικοπηματίας ο Παυλόπουλος

Λαφαζάνης: Βαθύτατα ευρώπληκτοι Τσίπρας και Βαρουφάκης – Αρχιπραξικοπηματίας ο Παυλόπουλος
Το παράλληλο σύστημα πληρωμών του Βαρουφάκη ήρθε όχι για να απαντήσει στην κρίση αλλά για να αποτρέψει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είπε ο κ.Λαφαζάνης
Βαθύτατα ευρώπληκτους χαρακτήρισε τους Αλέξη Τσίπρα και Γιάννη Βαρουφάκη ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Π. Λαφαζάνης, υπογραμμίζοντας πως έβαλαν το ευρώ και την ΕΕ πάνω από τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Λαφαζάνης υποστήριξε ότι το παράλληλα σύστημα πληρωμών του Βαρουφάκη ήταν «ατελέσφορο και επιζήμιο» καθώς θα οδηγούσε στο κούρεμα των υποχρεώσεων του δημοσίου προς πολίτες και επιχειρήσεις και σε νέα μείωση μισθών και συντάξεων.
«Το σύστημα αυτό ήρθε στο προσκήνιο όχι για να απαντήσει στην κρίση και το αδιέξοδο αλλά για να αποτρέψει την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη και το εθνικό νόμισμα, το οποίο, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος, είναι η μόνη αφετηρία για λύση στο ελληνικό δράμα.
Τσίπρας, Βαρουφάκης και όλο το τότε αλλά και το σημερινό κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο, είναι βαθύτατα ευρώπληκτοι και στην πράξη θέτουν το ευρώ και την ΕΕ πάνω από τα συμφέροντα της χώρας και του λαού.
Με αυτές τις λογικές ο τόπος έχει φτάσει στο σημερινό χάλι και συνεχίζει χωρίς σταματημό τον κατήφορο» είπε ο κ.Λαφαζάνης.
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, ο Αλ. Τσίπρας και οι άλλοι μνημονιακοί αρχηγοί, επειδή έβαλαν το ευρώ και τα συμφέροντα μιας εξαρτημένης ολιγαρχίας πάνω από τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, μετέτρεψαν το ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου σε ΝΑΙ, καταλύοντας το Σύνταγμα, την λαϊκή εντολή και την Δημοκρατία.
Έχουμε ενώπιον μας καραμπινάτους πραξικοπηματίες, με αρχιπραξικοπηματία τον Πρ. Παυλόπουλο, ο οποίος δεν ενήργησε ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά ως φύλακας του ευρώ.
Για το πραξικόπημα αυτό κατά του δημοψηφίσματος θα έπρεπε να στηθεί Ειδικό αμερόληπτο Δικαστήριο για την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.
Κάτι που δεν πρόκειται τελικά να αποφύγουν» είπε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης