Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουντουρά: Αυξήθηκε κατά 10% ο τουρισμός πολυτελείας

Κουντουρά: Αυξήθηκε κατά 10% ο τουρισμός πολυτελείας
Στη χώρα μας έρχονται περισσότεροι τουρίστες που ξοδεύουν πάνω από τον μέσο όρο 
Η αύξηση κατά 10% του τουρισμού «πολυτελείας», η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, το άνοιγμα περισσότερων από 40 αρχαιολογικών χώρων και η ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού, με ενίσχυση όλων των προορισμών, ήταν μόνο μερικοί από τους στόχους που επιτεύχθηκαν, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.
Ερωτηθείσα για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία, που είτε είναι κλειστά για το κοινό, αν και επισκέψιμα, είτε με περιορισμένο ωράριο, η κ. Κουντουρά είπε, ότι το άνοιγμά τους είναι ένα αίτημα όλης της Ελλάδας και πως αυτό που η σημερινή κυβέρνηση πέτυχε, είναι να ανοίξουν ήδη περισσότεροι από 40 χώροι και να λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο, από 8 το πρωί μέχρι 8 το βράδυ.
«Σε ό,τι αφορά τους αρχαιολογικούς χώρους, θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής.
Αυτές είναι παθογένειες του παρελθόντος που μας ακολουθούν και δεν είναι εύκολο μέσα σε δύο χρόνια, από τότε που αναλάβαμε εμείς την κυβέρνηση, να μπορέσουμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα» τόνισε η υπουργός και πρόσθεσε: «Επί των ημερών μας και με πολύ καλή συνεργασία και σχέδιο με το υπουργείο Πολιτισμού, ανοίξαμε περισσότερους από 40 επιπλέον χώρους, κι αυτό είναι σημαντική επιβάρυνση, διότι προσλαμβάνουμε εποχικούς υπαλλήλους.
Δυστυχώς στο παρελθόν, που υπήρχαν οι πόροι, δεν είχαν γίνει όσα έπρεπε».
Άλλωστε, ο θεματικός τουρισμός αλλά και η στροφή σε νέες αγορές είναι εργαλεία για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η οποία, όπως είπε, ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016 και ολοκληρώθηκε το Νοέμβριο, ενώ οι μήνες Σεπτέμβριος, Οκτώβριος και Νοέμβριος ήταν οι καλύτεροι μήνες όλων των εποχών, με πολύ σημαντικές πληρότητες.
Η στροφή σε νέες αγορές, όπως αυτές της Κίνας, της Μ. Ανατολής και της Ινδίας, συνοδεύτηκαν με την ενίσχυση παραδοσιακών αγορών, όπως αυτές της Γερμανίας, της Αγγλίας, αλλά και της Πολωνίας, Ρωσίας, Αμερικής.
«Ο τουρισμός πολυτελείας αυξήθηκε κατά 10%» είπε η κ. Κουντουρά, επισημαίνοντας ότι στη χώρα μας έρχονται περισσότεροι τουρίστες που ξοδεύουν πάνω από τον μέσο όρο και επιλέγουν πεντάστερα και τετράστερα ξενοδοχεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης