Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης: Το παράλληλο σύστημα πληρωμών ήταν το πρώτο βήμα για να οδηγηθούμε στη δραχμή

Θεοχάρης: Το παράλληλο σύστημα πληρωμών ήταν το πρώτο βήμα για να οδηγηθούμε στη δραχμή
«Η κυβέρνηση πέρασε τροπολογία και νομιμοποίησε εκ των υστέρων τις αμοιβές του κ. Κιμ διότι τις είχε υποσχεθεί προφορικά ο κ. Βαρουφάκης»
«Η πληρωμή του 10% του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων με κουπόνια που αναφέρει ο κ. Κιμ, αφορούσε στο πιλοτικό πρόγραμμα, το τελικό σχέδιο προέβλεπε το 30% του μισθού τους να πληρώνεται με αυτόν τον τρόπο», επεσήμανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, στον Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα.
«Ο κ. Βαρουφάκης δημιουργεί σκόπιμα σύγχυση και δεν μας εξηγεί τι εννοεί με το παράλληλο σύστημα πληρωμών και το παράλληλο νόμισμα.
Το παράλληλο σύστημα πληρωμών ήταν το πρώτο βήμα για να οδηγηθούμε στη δραχμή.
Η έκπτωση που θα έδινε η εφορία θα ήταν ουσιαστικά η υποτίμηση ενόψει του νέου νομίσματος», υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης και πρόσθεσε:
«Οι τράπεζες έχουν web banking και συστήματα πληρωμών που χρειάζονται χρόνια για να φτάσουν στα απαιτούμενα επίπεδα ασφαλείας και ο κ. Βαρουφάκης θα το έκανε μέσα σε πέντε ημέρες, ανάμεσα στο δημοψήφισμα και στη ρήξη που θα έφερνε έπειτα η κυβέρνηση».
Αναφορικά με τις αμοιβές του συμβούλου του υπουργού Οικονομικών, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι έχει καταθέσει έξι (6) ερωτήσεις στη Βουλή από την περίοδο του κ. Βαρουφάκη μέχρι και σήμερα χωρίς να πάρει απάντηση:
«Η κυβέρνηση πέρασε τροπολογία και νομιμοποίησε εκ των υστέρων τις αμοιβές του κ. Κιμ διότι τις είχε υποσχεθεί προφορικά ο κ. Βαρουφάκης, περί τις 125 με 150 χιλιάδες ευρώ τον μήνα.
Πέρασε και στη Διαύγεια απόφαση ανάληψης που αναφέρει ότι για συμβούλους -χωρίς να ορίζει ότι είναι ο κ. Κιμ- κρατείται το ποσό του 1,3 εκ. ευρώ.
Και βέβαια η απόφαση για την εκταμίευση των χρημάτων είναι εκτός Διαύγειας και κρυμμένη από την κυβέρνηση γιατί η αδιαφάνεια είναι σύμμαχός της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης