Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής για το επεισόδιο στη Ρόδο: Το Αιγαίο δεν είναι ξέφραγο αμπέλι – Να το καταλάβει η Τουρκία

Κουρουμπλής για το επεισόδιο στη Ρόδο: Το Αιγαίο δεν είναι ξέφραγο αμπέλι – Να το καταλάβει η Τουρκία
Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε την καταδίωξη στα τουρκικά χωρικά ύδατα αλλά δεν το πράξαμε για αυτονόητους λόγους είπε ο κ.Κουρουμπλής
Την θέση ότι το Αιγαίο δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και αυτό θα πρέπει να το καταλάβει η Τουρκία διατύπωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής αναφερόμενος στο πρόσφατο περιστατικό με το τουρκικό εμπορικό πλοίο που αρνήθηκε έλεγχο και ενώ βρισκόταν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων με αποτέλεσμα να δεχθεί τα προειδοποιητικά πυρά από το ελληνικό λιμενικό.
«Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε την καταδίωξή του και μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα, όπως ορίζουν οι διεθνείς κανόνες.
Δεν το πράξαμε για αυτονόητους λόγους.
Ειδοποιήσαμε την απέναντι πλευρά ότι έχουμε αυτή την πληροφορία ότι μεταφέρει ναρκωτικά και ότι συνέβη αυτό το γεγονός.
Από κει και πέρα είναι ευθύνη της γειτονικής μας χώρας για τις περαιτέρω ενέργειες για το συγκεκριμένο πλοίο, για το οποίο τέλος πάντων γράφονται διάφορα πράγματα.
Εκείνο που θέλω να πω εγώ είναι ότι πρέπει να καταλάβουν ότι το Αιγαίο δεν είναι ξέφραγο αμπέλι.
Δυστυχώς η ανοχή εκλαμβάνεται πολλές φορές ως αδυναμία και αυτό δεν είμαστε διατεθειμένοι να το συνεχίσουμε.
Το ίδιο γινόταν και με τα τουριστικά σκάφη αναψυχής.
Επί πέντε χρόνια όργωναν το Αιγαίο πλοία με τουρκική σημαία, αλλά και άλλη σημαία, τουριστικά, χωρίς να πληρώνουν κανέναν φόρο, φτιάχνοντας παράνομα ναυλοσύμφωνα» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Κουρουμπλής.
Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Τούρκου υπ. Άμυνας ότι το περιστατικό αυτό ήταν ελληνική προβοκάτσια ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε ότι «δεν συνηθίζουμε εμείς να κάνουμε αυτά τα πράγματα».
«Εμείς θέλουμε να υπάρχει μία ειρηνική συνύπαρξη ανάμεσα στις δύο χώρες και νομίζω ότι αυτό κάνουν σταθερά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, αυτό κάνουμε κι εμείς» τόνισε ο υπουργός.
Σε ερώτηση για το εάν το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να μην έπλευσε τυχαία στα ελληνικά χωρικά ύδατα το τουρκικό εμπορικό πλοίο ο κ.Κουρουμπλής είπε ότι εξετάζονται όλα τα σενάρια.
«Από κει και πέρα εκείνο που εγώ έχω να πω είναι ότι αυτή την πληροφορία είχαμε και αποδεικνύεται ότι αυτή η πληροφορία πρέπει να ήταν ακριβής διότι αυτό συνάγεται από τη συμπεριφορά που επέδειξε μετά ο καπετάνιος.
Το μήνυμα έχει δοθεί προς κάθε κατεύθυνση» είπε ο κ.Κουρουμπλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης