Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δραγασάκης: Διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για το τέλος των μνημονίων και για στροφή προς την ανάπτυξη

Δραγασάκης: Διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για το τέλος των μνημονίων και για στροφή προς την ανάπτυξη
Η ανάπτυξη να γίνει υπόθεση όλων, η κυβέρνηση θέτει το πλαίσιο αλλά χρειάζεται «δυναμική» από τα κάτω, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Με την απόφαση του τελευταίου Eurogroup (15/6) διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για το τέλος των μνημονίων και της επιτροπείας και για στροφή προς την ανάπτυξη, δήλωσε σήμερα (30/6/2017) ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων μονάδας αφαλάτωσης στην Πάτμο.
Ο κ. Δραγασάκης τόνισε πως η κοινωνία πρέπει να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση της ανάπτυξης και πρόσθεσε πως πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης και να ενισχυθούν νέοι θεσμοί για την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων των νησιών.
Η ανάπτυξη να γίνει υπόθεση όλων, η κυβέρνηση θέτει το πλαίσιο αλλά χρειάζεται «δυναμική» από τα κάτω, ανέφερε.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πραγματοποιεί επίσκεψη στη Λέρο και στην Πάτμο μαζί με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό.
Ο κ. Δραγασάκης παρέστη με τον κ. Σαντορινιό στα εγκαίνια της μονάδας αφαλάτωσης στην Πάτμο, παρουσία του δημάρχου και τοπικών φορέων, ενώ απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του νησιού «Πάτμιον».
Όπως ανέφερε σε αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο «twitter», οι Μονάδες Αφαλάτωσης αποτελούν μέρος μιας συνολικής πολιτικής για τα νησιά.
Στη Λέρο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με τον υφυπουργό Ναυτιλίας συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς.
Ο κ. Σαντορινιός ανακοίνωσε την ένταξη στο ΠΔΕ, για χρηματοδότηση, της κατασκευής ενός δωδεκαθέσιου σχολείου (Μπελένιο) και ενός αγκυροβολίου τουριστικών σκαφών στα Άλιντα Λέρου, προϋπολογισμού από 1,5 εκατ. ευρώ το κάθε ένα.
Ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής δήλωσε πως οι προτάσεις της Λέρου για ένταξη έργων στο ειδικό αναπτυξιακό του Νοτίου Αιγαίου θα στηριχτούν, έτσι ώστε να αποκτήσει το νησί τα εργαλεία εκείνα που χρειάζεται για να αναπτυχθεί περαιτέρω.
Επίσης, δήλωσε πως ένα από τα τρία ειδικά διαμορφωμένα πλωτά ασθενοφόρα που πρόκειται να προμηθευτεί το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας, πρόκειται να διατεθεί για τις ανάγκες της Λέρου και των κοντινών νησιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης