Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπανάτσιου: Σε πέντε δόσεις η καταβολή του ΕΝΦΙΑ – Η πρώτη τον Σεπτέμβριο

Παπανάτσιου: Σε πέντε δόσεις η καταβολή του ΕΝΦΙΑ – Η πρώτη τον Σεπτέμβριο
Τα τέλη κυκλοφορίας του 2018 θα γίνουν πιο αναλογικά είπε η υφυπουργός Οικονομικών
Την θέση ότι η κυβέρνηση εξετάζει την καταβολή του ΕΝΦΙΑ σε πέντε δόσεις με την πρώτη τον Σεπτέμβριο και την τελευταία τον Ιανουάριο διατύπωσε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.
Σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 η κα.Παπανάτσιου είπε ότι στόχος είναι η διευκόλυνση των πολιτών, ενώ αναφορικά με την εναρμόνιση των αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές των ακινήτων, είπε πως σε πολλές περιοχές οι αντικειμενικές αξίες είναι πολύ χαμηλότερες από τις εμπορικές, τονίζοντας πάντως σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αποτελούν πανάκεια οι αντικειμενικές.
Για τα τέλη κυκλοφορίας του 2018 τόνισε πως θα γίνουν πιο αναλογικά και θα συνυπολογίζονται κυβικά, ρύποι και παλαιότητα.
Όσον αφορά τις φορολογικές δηλώσεις, η υφυπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι μπορούν να υποβληθούν έως τις 17 Ιουλίου, ενώ ξεκαθάρισε ότι η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί στα τέλη Ιουλίου.
Σε ότι αφορά τις υποθέσεις της φοροδιαφυγής και την απόφαση του ΣτΕ, σημείωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους για να αντιμετωπίσει το θέμα και να μην συνεχιστεί η φοροδιαφυγή.
Όσον αφορά στις κληρώσεις των 1.000 ευρώ για 1.000 νικητές το μήνα, οι οποίοι έκαναν χρήση πλαστικού χρήματος μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017, η κα Παπανάτσιου τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες για να ξεκινήσουν στα τέλη Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης