Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αρχίζει το τριήμερο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης – Παρόντες Μητσοτάκης, Θεοδωράκης

Αρχίζει το τριήμερο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης – Παρόντες Μητσοτάκης, Θεοδωράκης
Ζητούμενο ο νέος, ενιαίος πολιτικός φορέας της Κεντροαριστεράς
Αρχίζουν σήμερα το απόγευμα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας οι εργασίες του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, το οποίο εκτιμάται ότι θα είναι πολύ κρίσιμο για την επόμενη ημέρα των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.
Για το εάν δηλαδή θα βρεθεί ένας κοινός τόπος που θα συνενώσει τις κατακερματισμένες δυνάμεις του χώρου υπό τη στέγη ενός φορέα που θα επιδιώξει να μπει σφήνα στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ ή θα παραμείνουν οι διαφορές που κρατούν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη σε χαμηλές πτήσεις και σε ποσοστά που με δυσκολία ξεπερνούν το 7%.
Τις εργασίες θα ανοίξει με ομιλία της η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά και θα ακολουθήσουν οι αρχηγοί των μικρότερων κομμάτων που συμμετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη όπως οι κ.κ.Παπανδρέου, Θεοχαρόπουλος, Τούντας και Πόντας.
Στη συνέχεια το λόγο θα λάβει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ο οποίος αναμένεται να απευθύνει έκκληση για την ανάγκη διαμόρφωσης ενός ισχυρού κεντροαριστερού φορέα και κατόπιν θα μιλήσουν οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων κομμάτων.
Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος και θα ακολουθήσουν ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
Η ομιλία μάλιστα του κ.Θεοδωράκη αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς θα φανεί αν μπορεί να γίνει πράξη το σενάριο μιας μεγάλης κεντροαριστεράς με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων που κινούνται στον κεντρώο χώρο.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου (στις 12 το Σάββατο 1/7) καθώς και του ευρωβουλευτή του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη και του παυθέντα Γραμματέα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ Στέφανου Ξεκαλάκη.
Σημειώνεται ότι το συνέδριο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 2 Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης