Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ): Το συνέδριο της ΔΗΣΥ έπρεπε να ήταν ιδρυτικό – Να είναι ξεκίνημα ενότητας

Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ): Το συνέδριο της ΔΗΣΥ έπρεπε να ήταν ιδρυτικό – Να είναι ξεκίνημα ενότητας
Η κυβέρνηση βρίσκεται στο καναβάτσο, υπάρχει το θέμα με τον κ.Καμμένο υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ
Την θέση πως το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα έπρεπε να ήταν ιδρυτικό διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης, ο οποίος υποστήριξε πως σε κάθε περίπτωση το συνέδριο (οι εργασίες του αρχίζουν αύριο Παρασκευή 30/6) θα πρέπει να είναι το ξεκίνημα της ενότητας στον χώρο της κεντροαριστεράς.
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9FM» ο κ.Ανδρουλάκης επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει ριζοσπαστική ανανέωση σε πρόσωπα και κουλτούρα στον χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
«Ο κόσμος για να επιστρέψει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη χρειάζεται ριζοσπαστική ανανέωση σε επίπεδο προσώπων και κουλτούρας, διότι κουράστηκε από την πελατειακή αντίληψη, από τη δημαγωγία, θέλει κάτι φρέσκο, κάτι ουσιαστικό που να αλλάξει τη ζωή του, αυτά τα μηνύματα των καιρών πρέπει να συλλάβουμε για να φτιάξουμε μια πραγματικά νέα παράταξη.
Μπορεί να χρειαστεί να έχουμε και έναν αρχηγό λίγο μεγαλύτερο, αλλά να υπάρχει ριζοσπαστική ανανέωση, νέα πρόσωπα στην πολιτική με επάρκεια, να γνωρίζουν τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο, με ηθικό κεφάλαιο και, βέβαια, χωρίς κανένα περιθώριο δημαγωγίας» υπογράμμισε ο κ.Ανδρουλάκης.
Αναφερόμενος στο συνέδριο ο κ.Ανδρουλάκης είπε ότι «για μένα είναι ένα ξεκίνημα ενότητας στον χώρο αυτόν, ο οποίος είναι κατακερματισμένος τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά τον εκλογικό σεισμό του 2012».
«Το λέω αυτό γιατί υπάρχει μια αναγκαιότητα σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις.
Από τη μια η απαξίωση των αφηγημάτων του ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη οι συντηρητικές απόψεις που έχουν ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, υπάρχει ένα μεγάλο κενό στον χώρο της κεντροαριστεράς.
Για να αναπτύξεις το πρόγραμμα, να παρουσιάσεις τις θέσεις σου και να ξανα-αγκαλιάσεις τον δημοκρατικό κόσμο φοβάμαι ότι μπορεί να χάσουμε το τάϊμινγκ.
Διότι πρέπει πριν τις επόμενες εκλογές να υπάρχει ένα πρόγραμμα προοδευτικό, ώστε να πείσουμε τους πολίτες.
Το συνέδριο πρέπει να είναι εναρκτήριο λάκτισμα αυτής της προσπάθειας, ας αποδείξει ο καθένας ότι πήρε τα μηνύματα από τα λάθη που έφεραν το ΠΑΣΟΚ από το 45% σε ένα πολύ χαμηλό ποσοστό» είπε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ενοποιηθεί το ιστορικό αφήγημα της παράταξης, κρατώντας τα καλά και πετώντας στο περιθώριο τα αρνητικά, να θεσμοθετηθεί ένα κόμμα μακριά από τον παλιό αρχηγισμό, να καταρτιστεί ένα προοδευτικό πρόγραμμα μακριά από τις δημαγωγίες του παρελθόντος και να εκλεγεί ηγεσία από τη βάση.
Ερωτηθείς για την κυβέρνηση ο κ.Ανδρουλάκης είπε ότι «βρίσκεται στο καναβάτσο», ότι «υπάρχει το θέμα με τον κ. Καμμένο» και ότι δεν ξέρει κανείς πότε μπορούν να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις ενώ σε ερώτηση αν είναι λύση οι πρόωρες εκλογές υποστήριξε ότι «είναι καλύτερο να πηγαίνεις σε μια πιο σταθερή κατάσταση από το να κάνεις εκλογές κάθε δύο ή τρία χρόνια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης