Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας για ΠΟΕ - ΟΤΑ: Η δημόσια υγεία θα περιφρουρηθεί – Θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα

Βίτσας για ΠΟΕ - ΟΤΑ: Η δημόσια υγεία θα περιφρουρηθεί – Θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα
Δεν υπάρχει διάθεση πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στην αποκομιδή των απορριμμάτων είπε ο αναπληρωτής υπ. Εθνικής Άμυνας
Την θέση ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να περιφρουρηθεί η δημόσια υγεία διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του στρατού στην αποκομιδή των απορριμμάτων.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βίτσας είπε ότι η κυβέρνηση περιμένει τη σημερινή απόφαση της ΠΟΕ –ΟΤΑ για το μέλλον των απεργιακών της κινητοποιήσεων, πριν κάνει την επόμενη κίνηση της.
«Περιμένουμε την απόφαση, από την άλλη μεριά δεν μπορεί κανείς να διακινδυνεύσει τη δημόσια υγεία.
Ούτε στη διαδικασία ενός τέτοιου αγώνα θα πρέπει η συνδικαλιστική ηγεσία να τιμωρήσει την κοινωνία.
Το υπουργείο Άμυνας αυτοβούλως δεν κάνει τίποτα.
Περιμένουμε πρώτα να βρεθεί μια λογική απόφαση…
Δεν υπάρχει διάθεση πολιτικής επιστράτευσης, έχει καταργηθεί αυτό, και δεν ήταν και αποτελεσματικό» είπε ο κ.Βίτσας, τονίζοντας ότι η κατάσταση βαίνει βελτιούμενη όσον αφορά τα απορρίμματα.
«Ας περιμένουμε το καλύτερο με τη κυβερνητική ρύθμιση καλύπτονται οι συμβασιούχοι τουλάχιστον μέχρι το Μάρτιο του 2018.
Κανείς δεν μπορεί να υπερβεί τη συνταγματική νομιμότητα.
Δεν επιτρέπεται να γίνουν μόνιμοι οι συμβασιούχοι, το ξέρουν στην ΠΟΕ-ΟΤΑ» είπε ο κ.Βίτσας, ο οποίος επέρριψε ευθύνες για το θέμα των συμβασιούχων στις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Ως προς την απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών στα Εξάρχεια ο κ.Βίτσας έκανε λόγο για πολιτική κίνηση.
«Όταν οι ενέργειες έχουν πολιτικό στόχο πρέπει να απαντήσεις με συγκεκριμένο τρόπο» είπε ο κ.Βίτσας κάνοντας λόγο για «προσπάθεια αποσταθεροποίησης…»
«Αντί να συζητάμε σήμερα εφόσον έκλεισε η αξιολόγηση πώς μπορούμε να πάμε καλύτερα οικονομικά, και η ΠΟΑΣΥ να λύσει τα προβλήματα των αστυνομικών θέλει να λύσει αυτό που θεωρεί ως «άβατο των Εξαρχείων».
Αυτό είναι πολιτική κίνηση, αυτή είναι η δουλειά της;» διερωτήθηκε ο κ.Βίτσας, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι βρίσκεται πίσω από την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας των αστυνομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης