Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύρτσος: Δεν θα πάει σε εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ – Η κυβέρνηση της ΝΔ θα επιταχύνει την ανάπτυξη

Κύρτσος: Δεν θα πάει σε εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ – Η κυβέρνηση της ΝΔ θα επιταχύνει την ανάπτυξη
Πιο παραγωγική η αντίληψη της ΝΔ για την οικονομία, πρέπει να αυξηθούν οι επενδύσεις υποστήριξε ο κ.Κύρτσος
Την εκτίμηση πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάει σε εκλογές όσο γνωρίζει πως η ΝΔ έχει το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις διατύπωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Κύρτσος, ο οποίος υποστήριξε πως εάν η χώρα πάει σε εκλογές τότε θα χαθούν τρεις μήνες στην οικονομία.
«Αυτός είναι ο κανόνας των εκλογών.
Αλλά εδώ χάσαμε 15-16 για τη δεύτερη αξιολόγηση.
Αν η ΝΔ σχηματίσει κυβέρνηση και κυριαρχήσει των εξελίξεων, θα επιταχύνει τις εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση της ανάπτυξης της οικονομίας.
Νομίζω ότι η δική μας αντίληψη για την οικονομία είναι πιο παραγωγική.
Αλλά το δικό μας σύνθημα για εκλογές έχει χαρακτήρα πολιτικής ζύμωσης: δηλαδή, η ασυνέπεια της κυβέρνησης, το μεγάλο κόστος εφαρμογής του προγράμματος, η παράταση του προγράμματος και των μνημονιακών μέτρων.
Όλα αυτά εμείς μπορούμε να τα διαχειριστούμε καλύτερα» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Κύρτσος, ο οποίος υποστήριξε πως η ανάπτυξη θα έρθει μόνο μέσα από μια μεγάλη αύξηση των επενδύσεων.
«Το βασικό είναι ότι πρέπει να αυξήσουμε τις επενδύσεις.
Αυτή τη στιγμή οι επενδύσεις στην Ελλάδα είναι στο 11,4% του ΑΕΠ και οι επενδύσεις στην ευρωζώνη είναι πάνω από το 20%.
Για να ανέβουμε στο επίπεδο της ευρωζώνης σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις πρέπει να τις αυξήσουμε 15-16 δισ. ευρώ τον χρόνο.
Είναι ένα τεράστιο ποσό.
Αν θέλουμε να καλύψουμε την απόσταση που μας χωρίζει από τις πιο ανεπτυγμένες χώρες της ευρωζώνης, προφανώς θα πρέπει οι επενδύσεις μας να είναι πάνω από τον μέσο όρο της ευρωζώνης κι επομένως θα πρέπει να πάμε σε μια αύξηση των επενδύσεων 18-20 με 22 δισ. ευρώ τον χρόνο.
Προς το παρόν δεν υπάρχει ολοκληρωμένη στρατηγική που να υπηρετεί αυτό τον στόχο» τόνισε ο κ.Κύρτσος, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να γίνουν βήματα π.χ. στον τομέα των ακινήτων, των μικρομεσαίων και πολύ μικρών επιχειρήσεων «για να σταματήσουν να πηγαίνουν Βουλγαρία, Κύπρο κ.λπ.», να επιταχυνθεί το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων και να αυξηθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης