Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Έχουμε ένα τέταρτο μνημόνιο με ένα τσουβάλι μέτρα για μισθωτούς και συνταξιούχους

Χατζηδάκης: Έχουμε ένα τέταρτο μνημόνιο με ένα τσουβάλι μέτρα για μισθωτούς και συνταξιούχους
Όσον αφορά το χρέος δεν έχουμε ούτε ποσοτική χαλάρωση ούτε έκθεση βιωσιμότητας είπε ο κ.Χατζηδάκης
Την θέση ότι «η συμφωνία στο Εurogroup είναι η πρόταση που απέρριψε η κυβέρνηση στις 22 Μαΐου με κάποιες διακοσμητικές αλλαγές» διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Χατζηδάκης υποστήριξε ότι βάσει των αποφάσεων του Eurogroup παίρνουμε μια δόση 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ η χώρα έως το Μάρτιο του 2017 θα έπρεπε να είχε πάρει 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Αναφορικά με το ΔΝΤ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε πως το Διεθνές Νομισματικό ταμείο δεν δίνει πιστοποιητικό βιωσιμότητας του χρέους, λέγοντας ότι το θέμα παραπέμπεται μετά τον Αύγουστο του 2018 οπότε λήγει και το πρόγραμμα, ενώ τόνισε ότι η συσχέτιση της ανάπτυξης είναι με τις ετήσιες πληρωμές και όχι με το θέμα του χρέους καθώς όπως είπε όταν έχεις υψηλότερη ανάπτυξη θα δίνει περισσότερα λεφτά ετησίως στους ξένους.
Ο κ.Χατζηδάκης είπε πως έχουμε ένα τέταρτο μνημόνιο με ένα τσουβάλι μέτρα για μισθωτούς και συνταξιούχους και σε ό,τι αφορά το χρέος δεν έχουμε ποσοτική χαλάρωση αλλά ούτε έκθεση βιωσιμότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης