Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης: Υπάρχουν περιθώρια να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση στο Eurogroup – Γνωστές οι διαφωνίες

Σταθάκης: Υπάρχουν περιθώρια να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση στο Eurogroup – Γνωστές οι διαφωνίες
Αναζητούμε λύσεις που θα διασφαλίζουν τη γαλλική πρόταση για το χρέος είπε ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Την εκτίμηση πως παρά τις διαφωνίες υπάρχουν περιθώρια για να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση στο αυριανό Eurogroup διατύπωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκης.
«Υπάρχουν περιθώρια να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση.
Είναι γνωστές οι διαφωνίες που υπάρχουν πρωτίστως για τις εκτιμήσεις για τα πλεονάσματα και τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, τα οποία επηρεάζουν προφανώς την επιμήκυνση και τη λύση που έχει βρεθεί για το ελληνικό χρέος, νομίζω ότι υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού και να βρεθεί λύση αύριο και να κλείσει το θέμα» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Σταθάκης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση αναζητά λύσεις που θα διασφαλίζουν τη γαλλική πρόταση για το χρέος.
Ερωτηθείς για τη στάση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών W. Schaeuble, ο κ.Σταθάκης επεσήμανε – μεταξύ άλλων – ότι «σημασία έχει ότι αύριο πρέπει και από την πλευρά του φυσικά, να συμβάλλει στο να βρεθεί λύση που όλες οι πλευρές επιθυμούν και που κανείς δεν θα εργαζόταν αυτή τη στιγμή για οποιαδήποτε αναβολή».
Αναφερόμενος στο θέμα της κατολίσθησης στο ορυχείο του Αμυνταίου ο κ.Σταθάκης υποστήριξε ότι σε 20 με 25 ημέρες θα είναι έτοιμη έκθεση της ομάδας των επιθεωρητών Μεταλλείων , ενώ υπογράμμισε πως επιτροπή έχει συστήσει και η ΔΕΗ αλλά και το υπουργείο Ενέργειας προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες κατά τις οποίες έγινε η κατολίσθηση.
«Τα ερωτήματα είναι πολλά, εύλογα, πρέπει να μας απαντήσουν οι ειδικοί για το αν ήταν προβλέψιμο και πώς και τι έπρεπε να είχε γίνει, αν ήταν εντελώς απρόβλεπτο (σ.σ. η κατολίσθηση).
Το ορυχείο δεν θα κλείσει γιατί ένα μεγάλο μέρος μπορεί να υπέστη καταστροφή, δεν ξέρω αν είναι ανακτήσιμο αυτό, το μεγάλο μέρος της κατολίσθησης είναι ανακτήσιμο, αλλά από εκεί και πέρα το ορυχείο έχει ένα πολύ μεγάλο απόθεμα λιγνίτη πρέπει να αποκατασταθεί και να συνεχίσει» είπε ο κ.Σταθάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης