Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Είναι σειρά των δανειστών να πράξουν όσα οφείλουν και όσα δικαιούται η Ελλάδα

Τζανακόπουλος: Είναι σειρά των δανειστών να πράξουν όσα οφείλουν και όσα δικαιούται η Ελλάδα
Η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη λύση στις 15 Ιουνίου
Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη λύση στις 15 Ιουνίου, υπογράμμισε σήμερα (13/6/2017) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ραδιόφωνο 24/7».
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και ότι σε αυτό που δεν έχει εμπιστοσύνη είναι εάν και κατά πόσο ένα όργανο στο οποίο συμμετέχει ο κ. Schaeuble μπορεί να δώσει θετική λύση για την Ελλάδα.
Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα να διαψευστεί αυτή η εκτίμηση και σημείωσε πως είναι δεδομένο ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει όλα όσα όφειλε με μεταρρυθμίσεις και προαπαιτούμενα, έχει τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της και πως τώρα είναι σειρά των δανειστών να πράξουν όσα οφείλουν και όσα δικαιούται η Ελλάδα για να βγει με βιώσιμους όρους στις αγορές χρήματος.
Παράλληλα, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως «από τα μέχρι σήμερα δεδομένα που έχουμε, από την εμπειρία του παρελθόντος, δεν μας επιτρέπεται να προεξοφλούμε θετικές λύσεις από ένα όργανο στο οποίο συμμετέχει και ο κ. Schaeuble.
Επομένως, το πρόβλημα εμπιστοσύνης δεν είναι προφανώς μεταξύ του κ. Τσακαλώτου και του πρωθυπουργού, αλλά μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης συνολικά και του κ. Schaeuble, ο οποίος έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι δεν είναι πάντοτε εποικοδομητικός», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης