Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βερναρδάκης (υπ. Επικρατείας): Σε πολύ ώριμο στάδιο μία συνολική λύση με τους δανειστές

Βερναρδάκης (υπ. Επικρατείας):  Σε πολύ ώριμο στάδιο μία συνολική λύση με τους δανειστές
O κ. Βερναρδάκης εκτιμά ότι, στο θέμα της διαπραγμάτευσης «μια συνολική λύση βρίσκεται σε πολύ ώριμο στάδιο».
Αισιόδοξος ότι, η Ελλάδα θα εξέλθει σύντομα της οικονομικής κρίσης εμφανίζεται ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.
«Θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, αυτό είναι σίγουρο», σημειώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, κάνοντας λόγο για μία « μεγάλη κινητοποίηση των παραγωγικών και αναπτυξιακών δυνάμεων και πόρων της χώρας».
Επίσης ο κ. Βερναρδάκης εκτιμά ότι, στο θέμα της διαπραγμάτευσης «μια συνολική λύση βρίσκεται σε πολύ ώριμο στάδιο».  
«Η χώρα μας δεν έδωσε το παραμικρό πρόσχημα στους εταίρους ώστε να μην τηρήσουν τις συμφωνίες», επισημαίνει ο υπουργός Επικρατείας, απορρίπτοντας ως υπερβολική τη σύγκριση μεταξύ της σημερινής περιόδου με το καλοκαίρι του 2015.
Ωστόσο, «μένει να αποδειχθεί» αν όλοι οι εταίροι μας έχουν εμπιστοσύνη, συμπληρώνει.
Επιπλέον ο υπουργός Επικρατείας κάνει λόγο για «τρόικα εσωτερικού», την  οποία καταγγέλλει για «λυσσαλέα αντίδραση», για παράδειγμα στο χώρο της δημόσιας Υγείας ή εκείνον της εργασίας.
 «Η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους -όπως και η διαχείρισή του τα προηγούμενα χρόνια- αποτελούσε μορφή πολιτικού χρήματος για την εγχώρια διαπλοκή», αναφέρει.
Αναφορικά με την υστέρηση του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, προβλέπει ανάκαμψη της κυβέρνησης «με ταχύτατους ρυθμούς», εκτιμώντας πως η επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους θα αλλάξει επί τα βελτίω το οικονομικό περιβάλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης