Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Δεν θα δεχθούμε οποιαδήποτε λύση - Υπάρχει και η Σύνοδος Κορυφής - Τρία κριτήρια για συμφωνία

Τζανακόπουλος: Δεν θα δεχθούμε οποιαδήποτε λύση - Υπάρχει και η Σύνοδος Κορυφής - Τρία κριτήρια για συμφωνία
Η κυβέρνηση εξακολουθεί να εργάζεται για μία συνολική και καθαρή λύση, η οποία θα πρέπει να τηρεί τρεις βασικές αρχές, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών
Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί οποιαδήποτε λύση της προταθεί, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στην τελική ευθεία για το κρίσιμο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.
Η κυβέρνηση εξακολουθεί να εργάζεται για μία συνολική και καθαρή λύση, η οποία θα πρέπει να τηρεί τρεις βασικές αρχές, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
 Όπως εξήγησε ο κ. Τζανακόπουλος, αυτές οι αρχές είναι οι εξής:
1. Θα πρέπει να προσδιορίζει με τη μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που θα ληφθούν για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, ώστε οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας να μην υπερβαίνουν μεσοπρόθεσμα το 15% του ΑΕΠ.
2. Θα πρέπει αυτά τα μέτρα να δίνουν τη δυνατότητα σε όλους τους θεσμούς, συμπεριλαμβανομένης της ΕΚΤ, να προχωρήσουν σε θετικές μελέτες βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
3. Θα πρέπει να προσδιορίζει συγκεκριμένες παρεμβάσεις που θα ενισχύουν την ανάπτυξη, πράγμα που το σύνολο των θεσμών αλλά και των κρατών μελών της Ευρωζώνης αναγνωρίζουν ως αναγκαίο.
Το ΔΝΤ υπήρξε εξαιρετικά πιεστικό όσον αφορά τις απαιτήσεις του για μέτρα λιτότητας αλλά δεν έκανε το ίδιο για το χρέος, υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο να χαθεί το τρένο της ποσοτικής χαλάρωσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε μια πλήρως ανεξάρτητη έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους .
«Δεν βλέπω δηλώσεις αποκλεισμού», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης