Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναστασιάδης: Αν η ρητορική της Τουρκίας για λύση του Κυπριακού συνοδευτεί με πράξεις ίσως κάνουμε πολλά στη Γενεύη

Αναστασιάδης: Αν η ρητορική της Τουρκίας για λύση του Κυπριακού συνοδευτεί με πράξεις ίσως κάνουμε πολλά στη Γενεύη
Εάν η Τουρκία συμβάλλει ώστε να υπάρξει πρόοδος στα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων θα υπάρξει πρόοδος και στα υπόλοιπα κεφάλαια είπε ο εκπρόσωπος της Κύπρου
Την εκτίμηση πως εάν η ρητορική της Τουρκίας για λύση του Κυπριακού συνοδευτεί με πράξεις, τότε είναι πιθανό «να κάνουμε πολλά» στη διάσκεψη της Γενεύης διατύπωσε ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης μιλώντας σε ομογενείς στη Νέα Υόρκη.
Σε ομιλία του ο κ.Αναστασιάδης υπογράμμισε πως ο ίδιος και οι ομογενείς πράττουν το καλύτερο «ώστε να δούμε πως οι ελευθερίες διακίνησης και εγκατάστασης και η απόκτηση περιουσίας θα διασφαλιστούν γερά, καθώς είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα».
Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης που συνοδεύει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις ΗΠΑ δήλωσε πως αν η Τουρκία συμβάλλει θετικά στη διάσκεψη τα Γενεύης ώστε να υπάρξει πρόοδος στα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων «θα ανοίξει ο δρόμος για πρόοδο στα υπόλοιπα κεφάλαια, αρχίζοντας από το θεμελιώδες κεφάλαιο του εδαφικού, στο οποίο υπάρχουν ακόμη ανεπίλυτα θέματα», ενώ υπογράμμισε πως μια βιώσιμη λύση του Κυπριακού θα είναι προς όφελος όλων
«Προσβλέπουμε σε μία ουσιαστική και προσανατολισμένη σε αποτελέσματα συνομιλία μεταξύ του προέδρου Αναστασιάδη και του αντιπροέδρου των ΗΠΑ την Πέμπτη.
Μία συζήτηση η οποία δεν θα επικεντρωθεί μόνο στο κυπριακό πρόβλημα, αλλά επίσης θα αγγίξει σημαντικά θέματα αμοιβαίου προβληματισμού, όπως η ενέργεια, η ασφάλεια στην ανατολική Μεσόγειο, η τρομοκρατία και οι διατλαντικές σχέσεις» τόνισε ο κ.Χριστοδουλίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης