Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Μεσοβέζικη λύση για το χρέος στις 15/6 –Μας καταδικάζουν σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα

Χατζηδάκης: Μεσοβέζικη λύση για το χρέος στις 15/6 –Μας καταδικάζουν σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα
Πέρα από προγραμματικές θέσεις, ετοιμάζουμεκαι νομοσχέδια υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ
Την εκτίμηση πως η λύση για το χρέος που θα δοθεί στο Eurogroup στις 15/6 θα είναι μεσοβέζικη και ότι κυβέρνηση και δανειστές θα «κλωτσήσουν το τενεκεδάκι παρακάτω» διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος κατηγόρησε κυβέρνηση και δανειστές ότι καταδικάζουν την χώρα σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλές δεκαετίες.
Στην ομιλία του στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ ο κ.Χατζηδάκης υποστήριξε ότι «η λύση για το χρέος δεν αρκεί για να υπάρξει ανάπτυξη, αλλά χρειάζεται αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, ιδιωτικοποιήσεις, μεταρρυθμίσεις καθώς και μείωση της φορολογίας.
«Η ΝΔ εκτός από προγραμματικές θέσεις ετοιμάζει και νομοσχέδια ώστε να είμαστε έτοιμοι από την πρώτη ημέρα.
Η μεγαλύτερη αποτυχία της κυβέρνησης έχει να κάνει με την αδυναμία της να πετύχει τη συνολική αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.
Η προώθηση επενδύσεων είναι η βασική κοινωνική πολιτική που μπορεί να ασκηθεί σήμερα.
Όσο έχουμε μια κυβέρνηση που θεωρεί δάσος το Ελληνικό, θεωρεί μνημείο το σιλό στο λιμάνι του Πειραιά και όσο υπάρχουν βουλευτές που καταθέτουν τροπολογία για την ιδιωτική εκπαίδευση η οποία ακυρώνει αυτό που ψήφισαν οι ίδιοι μια βδομάδα πριν, η χώρα δεν μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη και δεν μπορεί να προσελκύσει νέες επενδύσεις» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.
Ο κ.Χατζηδάκης άσκησε κριτική στο νόμο για τα κόκκινα δάνεια λέγοντας ότι μπορεί να προκαλέσει ζημιά τόσο στις τράπεζες όσο και στις επιχειρήσεις ενώ για τις ιδιωτικοποιήσεις εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων, όχι όμως και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ που όπως είπε, παραμένει επί μήνες βαλτωμένηκαι για τη ΔΕΗ, κάνοντας λόγο για»ωρεάν ιδιωτικοποίηση, με μηδενικό οικονομικό αντάλλαγμα για το Δημόσιο και την επιχείρηση».
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι οι προτάσεις για τη φορολογία «θα επικαιροποιηθούν υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων και της υπογραφής από την κυβέρνηση του 4ου Μνημονίου Τσίπρα-Καμμένου και θα παρουσιαστούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο» ενώ αναγνώρισε την ανάγκη για σταθερό φορολογικό καθεστώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης