Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες να φροντίσουν το Eurogroup της 15ης Ιουνίου να έχει θετική κατάληξη

Παπαδημούλης: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες να φροντίσουν το Eurogroup της 15ης Ιουνίου να έχει θετική κατάληξη
Οι αναβλητικότητες των Schaeuble και Thomsen αθροίζονται στην πλάτη των Ελλήνων είπε ο κ.Παπαδημούλης
Την θέση ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να φροντίσουν έτσι ώστε το Eurogroup της 15ης Ιουνίου να έχει θετική κατάληξη διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος υποστήριξε πως οι αναβλητικότητες των Schaeuble και Thomsen αθροίζονται στην πλάτη των Ελλήνων.
«Είναι τώρα η ώρα των ηγετών και επειδή η Ευρώπη έχει μπει και σε μια περίοδο αναταράξεων, λόγω της κόντρας με τον Trump που φαίνεται να κλιμακώνεται, για έναν λόγο παραπάνω, χρειάζεται οι ηγέτες να φροντίσουν ώστε το Eurogroup της 15ης Ιουνίου να έχει θετική κατάληξη» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Παπαδημούλης.
Όπως είπε, αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι «να υπάρξει μια συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου που να προχωρά στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, να δρομολογεί την εκταμίευση της δόσης και να πετυχαίνει τον καλύτερο δυνατό και σαφέστερο δυνατό προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους που έχει συμφωνηθεί ότι θα εφαρμοστούν από τον Αύγουστο του 18 και μετά με τη λήξη του τρίτου μνημονίου».
«Αυτό ήταν το αγκάθι που οδήγησε στο να μην υπάρξει συμφωνία στις 22 Μαΐου.
Η Ελλάδα με τη στήριξη μεγάλων κρατών αλλά και ευρωπαϊκών θεσμών πιέζει για μια συμφωνία.
Το ζητούμενο τώρα είναι ο συμβιβασμός του ΔΝΤ με την κυβέρνηση του Βερολίνου καθώς οι ανελαστικότητες και οι αναβλητικότητες των Schaeuble και Thomsen αθροίζονται στην πλάτη των Ελλήνων, σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας αλλά και σε βάρος της ευρωζώνης.
Αν οι εκλογές στη Γερμανία είχαν γίνει ήδη, η συμφωνία θα είχε επιτευχθεί στις 22 Μαΐου» υποστήριξε ο κ.Παπαδημούλης, αναφέροντας πως τόσο ο Moscovici όσο και ο Draghi είπαν ότι θέλουν συμφωνία και για τον οδικό χάρτη βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους στις 15 Ιουνίου.
Ερωτηθείς για τη μη αποδοχή από τη ΝΔ της πρότασης που έκανε για τη συνεννόηση των κομμάτων για το χρέος, ο κ.Παπαδημούλης κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για αμηχανία και εμμονή στον αντιπολιτευτικό μηδενισμό.
«Η ΝΔ ποντάρει στην αποτυχία της κυβέρνησης για να κερδίσει κομματικούς πόντους» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης, αναφέροντας ότι «η πρότασή του έριξε έναν σπόρο που βρίσκει απήχηση μεγάλη στην ελληνική κοινωνία γιατί γίνεται κατανοητό ότι όταν είμαστε πιο ενωμένοι σε κάποια θέματα πετυχαίνουμε καλύτερα αποτελέσματα, όταν διαπραγματευόμαστε με τους δανειστές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης