Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσιόδρας: Υπαρκτός ο κίνδυνος νέου κύκλου αβεβαιότητας – Χωρίς πρόταση η Ελλάδα στη διαπραγμάτευση

Τσιόδρας: Υπαρκτός ο κίνδυνος νέου κύκλου αβεβαιότητας – Χωρίς πρόταση η Ελλάδα στη διαπραγμάτευση
Το ζήτημα του χρέους είναι εθνική και όχι κομματική υπόθεση, χρειάζεται συνεννόηση και εθνικό σχέδιο τόνισε ο κ.Τσιόδρας
Την εκτίμηση πως είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να μπει η Ελλάδα σε ένα νέο κύκλο αβεβαιότητας διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Δ. Τσιόδρας, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για παλινωδίες και ότι πηγαίνει στη διαπραγμάτευση χωρίς πρόταση.
«Οι παλινωδίες είναι μόνιμο χαρακτηριστικό της κυβέρνησης.
Όπως και τα ψέματα για να καλύψει την διαπραγματευτική της ανεπάρκεια.
Μετά το «ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα» του κ.Τσίπρα πριν ψηφιστεί το πακέτο των 4.8 δισ., αποδείχθηκε ψέμα και το «toο good to be true» για το χρέος.
Παρά την προειδοποίησή μας εδώ κι ένα χρόνο, να προχωρήσουμε σε εθνική συνεννόηση και να μην φθάσουμε να συζητάμε για το χρέος κατά την προεκλογική περίοδο της Γερμανίας, ο κ.Τσίπρας έκανε το αντίθετο.
Αφού του τέλειωσαν τα άλλα επικοινωνιακά παιχνίδια, θεώρησε ότι μπορεί να βρει νέο στο ζήτημα του χρέους» τόνισε ο κ.Τσιόδρας, αναφέροντας πως είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να μπει η χώρα σε νέο κύκλο αβεβαιότητας, αν δεν μπούμε στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που θα πρέπει να είναι ο πρώτος άμεσος στόχος.
«Προϋπόθεση για αυτό είναι η περιγραφή μέτρων για το χρέος που θα επιτρέψουν στην ΕΚΤ να δώσει το «πράσινο φως» ώστε να πετύχουμε μια καλή λύση μετά τις γερμανικές εκλογές.
Η Ελλάδα, δυστυχώς, προσέρχεται στη διαπραγμάτευση δίχως πρόταση.
Ο κ.Τσακαλώτος περιμένει έξω από την πόρτα για να δει τα αποτελέσματα του παζαριού Τόμσεν-Σόιμπλε.
Επειδή το ζήτημα του χρέους είναι εθνική κι όχι κομματική υπόθεση, χρειάζεται συνεννόηση για τη διαμόρφωση εθνικού σχεδίου.
Αλλά η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το χειρίζεται όπως όλα τα θέματα: με ερασιτεχνισμό και αδιανόητη προχειρότητα.
Το μόνο που τη νοιάζει είναι πως θα σερβίρει ένα νέο παραμύθι «πουλώντας» στο εσωτερικό ως επιτυχία ό,τι και αν της δώσουν» είπε ο κ.Τσιόδρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης