Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διαψεύδει ο Τζανακόπουλος το δημοσίευμα της Bild για απόρριψη της δόσης των 7 δις ευρώ

Διαψεύδει ο Τζανακόπουλος το δημοσίευμα της Bild για απόρριψη της δόσης των 7 δις ευρώ
Θα υπάρξει λύση στις 15 Ιουνίου υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Στη διάψευση του δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Bild ότι η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει να παραιτηθεί από την επόμενη δόση των 7 δις ευρώ, εάν δεν υπάρξει απόφαση για απομείωση του ελληνικού χρέους προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος.
Σε δηλώσεις του oκ.Τζανακόπουλος διέψευσε το δημοσίευμα ότι η ελληνική κυβέρνηση μελετά αυτό το σενάριο.
«Δεν είναι αλήθεια.
Θα υπάρξει λύση στις 15 Ιουνίου» υποστήριξε μιλώντας στο Reuters ο κ.Τζανακόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση βλέπει πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από το δημοσίευμα της Bild.
«Δεν μας απασχολούν δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων, που υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Bild, η Αθήνα απειλούσε να παραιτηθεί από την επόμενη δόση των 7 δις ευρώ, εάν δεν υπάρξει απόφαση στο επόμενο Eurogroup για την απομείωση του ελληνικού χρέους.
Βάσει του δημοσιεύματος, η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει χρήματα στην άκρη, μην πληρώνοντας λογαριασμούς, μεταξύ άλλων, σε εταιρείες, ενώ αναφερόταν ότι η κυβέρνηση θα καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της, χωρίς να πρέπει να πάρει νέο δάνειο
Η Bild υπογραμμίζει δε ότι η Αθήνα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι θα εφαρμόσει τις ψηφισθείσες μεταρρυθμίσεις μόνον εάν γίνει ελάφρυνση του χρέους, κάτι το οποίο όμως αποκλείουν ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδίως η Γερμανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης