Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Στόχος της κυβέρνησης είναι μια καθαρή λύση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου

Τζανακόπουλος: Στόχος της κυβέρνησης είναι μια καθαρή λύση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου
Δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή πρόταση που θα αφήνει κενά για τη συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ στο πρόγραμμα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την θέση ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να πάρει μια καθαρή λύση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Τζανακόπουλος έκανε λόγο για «ισχυρή διαπραγματευτική θέση» της Ελλάδας, τονίζοντας ότι «οι πολιτικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη, αλλά και το σύνολο των ξένων Μέσων, στηρίζει το πολιτικό και ηθικό δικαίωμα της Ελλάδας να βρει λύση για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο».
«Η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ του ΔΝΤ και των εταίρων της χώρας.
Δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή καμιά πρόταση που θα αφήνει κενά για τη συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.
Ο στόχος είναι μια καθαρή λύση, στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέροντας ότι αυτό θα αλλάξει στο σύνολό της την εικόνα της ελληνικής οικονομίας.
Αναφερόμενος στο τελευταίο Eurogroup ο κ.Τζανακόπουλος είπε ότι η συζήτηση αφορούσε τη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για το χρέος με εφαρμογή μετά το 2018.
«Όλη η συζήτηση αφορά στο ποια μέτρα θα προσδιορίσουμε ώστε το ΔΝΤ να τα λάβει υπόψιν και να προχωρήσει το ζήτημα του χρέους» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ερωτηθείς για την επίθεση στο Λουκά Παπαδήμο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατική βία.
«Η πολιτική κριτική δεν οπλίζει τα χέρια τρομοκρατών, ακόμα και όταν είναι σφοδρή» υποστήριξε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι η αναπαραγωγή σχολίων υπέρ τέτοιων δράσεων, είναι δώρο στις τρομοκρατικές ομάδες φέρνοντάς τες στο προσκήνιο του διαλόγου.
Ο κ.Τζανακόπουλος κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι έχει μετατραπεί σε ένα ακροδεξιό υβρίδιο και πρόσθεσε ότι είναι γελοίο να προσπαθούν να συνδέσουν με την τρομοκρατία τον ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης