Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύρτσος: Ο Schaeuble θα επιλέξει το συμβιβασμό – Διαφορετικά θα χρεωθεί την αστάθεια σε Ελλάδα, Ευρωζώνη

Κύρτσος: Ο Schaeuble θα επιλέξει το συμβιβασμό – Διαφορετικά θα χρεωθεί την αστάθεια σε Ελλάδα, Ευρωζώνη
Καλό για το Mega και για το τοπίο των ΜΜΕ η αγορά μετοχών από τον Ιβάν Σαββίδη υποστήριξε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Την εκτίμηση πως στο τέλος ο υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble θα επιλέξει το συμβιβασμό όσον αφορά το ελληνικό ζήτημα διατύπωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Κύρτσος.
«Υπάρχουν δύο κόμματα στην Γερμανία οι Εναλλακτικοί και οι Φιλελεύθεροι, οι οποίοι ζητούν να σταματήσει η συμμετοχή της Γερμανίας στην χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος.
Αν δεν υπάρξει όμως συμφωνία και υπάρξει κλίμα αστάθειας στην Ελλάδα και εν μέρει στην ευρωζώνη, αυτό πάλι θα το χρεωθεί ο κυβερνητικός συνασπισμός και ιδιαίτερα ο Schaeuble.
Επομένως μεταξύ δύο προβλημάτων θα επιλέξει το μικρότερο, δηλαδή ένα συμβιβασμό» υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Κύρτσος αναφερόμενος στις κρίσιμες διαβουλεύσεις που θα ακολουθήσουν έως το Eurogroup της 15ης Ιουνίου.
Ερωτηθείς για την αγορά μέρους των μετοχών του MEGA από τον Ιβάν Σαββίδη ο κ.Κύρτσος τόνισε ότι γνώριζε εδώ και μερικές εβδομάδες ότι έχει υπάρξει μια συμφωνία για να λειτουργήσει το MEGA στη βάση του διδύμου «Σαββίδη και Βαρδινογιάννη».
«Αυτή τη συμφωνία την ήξερε η μιντιακή πιάτσα.
Αυτό είναι καλό για το MEGA, καλό για το τοπίο των ΜΜΕ» είπε ο κ.Κύρτσος, ο οποίος δικαιολόγησε τη στάση της ΝΔ, τονίζοντας ότι «είναι λογικό η ΝΔ να αποτρέψει την διαμόρφωση του τηλεοπτικού χάρτη με έναν τρόπο, για να μην διευκολύνει την κυβέρνηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης